Campanyes gastronòmiques

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
L'Empordà a taula

Un nou espai per gaudir de la gastronomia

El consum i el gaudi de producte de proximitat és una de les eines que poden contribuir a aconseguir un major equilibri entre productors i consumidors, i a millorar la qualitat de la nostra alimentació. Seguint aquesta filosofia, Empordàlia ha creat un nou concepte de botiga de productes de la terra: L’Empordà a taula. Es tracta d’un espai gastronòmic obert a tothom on es programaran activitats, es podran adquirir productes de qualitat i s’oferiran tastets i maridatges de les especialitats empordaneses més arrelades a la terra.

Empordàlia ha situat aquest nou centre de gastronomia a la seva seu de Vilajuïga, les instal·lacions de la qual s’han reformat i modernitzat per acollir els productes més representatius de la nostra terra i oferir la màxima comoditat a clients i visitants. S’hi poden trobar tota mena d’especialitats, des de salses i melmelades artesanals fins a vi i oli de la més alta qualitat, passant per làctics, menjars preparats, conserves de peix...

L’Empordà a taula és, de fet, una aliança de marques de l’àmbit agroalimentari que neix amb el ferm compromís de ser un referent de l’alimentació empordanesa d’alta qualitat amb component artesanal. En un mercat cada vegada més competitiu, els petits productors han de compartir esforços per projectar la seva tasca artesanal.

Aquesta iniciativa té un doble objectiu: atraure els compradors que valoren les marques i aprecien la nostra terra, per un costat, i per l’altre, fidelitzar a tots aquells consumidors que tenen interès en els productes alimentaris de qualitat. A més, amb L’Empordà a taula es fa realitat la venda directa de productor a consumidor. Amb això s’aconsegueix fomentar el comerç de proximitat, acabar amb els abusos dels intermediaris i oferir un tracte personalitzat al comprador.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

CASA CARRIOT
salses i cremes naturals

La tradició agropecuària empordanesa, basada en productes tradicionals com el vi, l’oli i els cereals, ha donat lloc a petits productors que transformen les primeres matèries tal com es feia abans. Aquest és el cas de Casa Carriot, un restaurant de Palau–saverdera que elaborava el seu propi allioli, molt ben considerat entre la clientela, i que aviat va veure la necessitat d’anar una mica més enllà, sense canviar la seva filosofia artesanal. Avui sota la marca Casa Carriot es comercialitza allioli, oli d’oliva de collita pròpia, vinagres i tota mena de salses i cremes.

Productes
  • Oli d’oliva picant
  • Oli d’oliva a l’all
  • Oli d’oliva amb bolets
  • Allioli tradicional
  • Allioli d’anxoves
  • Allioli de pebrot

 

Dades de contacte

Rosó Macau 
C. de la Font 1 – 17495 Palau–saverdera 
Tel. 972 530 850 i 606 747 537 
www.cancarriot.com

 

 

MAS MARCÈ
pastors i formatgers

Mas Marcè està format per una família que té una història de sis generacions de pastors. Quan es va constituir Mas Marcè com a empresa, els seus responsables van voler marcar-se tres objectius clars: recuperar l’ovella de raça ripollesa, l’autòctona de Catalunya, com a productora de llet; recuperar el recuit de l’Empordà, producte tradicional de la zona, i recuperar l’herba col com a quall natural per elaborar els seus productes. Ara ja fa quatre anys Mas Marcè va començar a comercialitzar la llet d’ovella ripollesa i la resta de productes que en deriven.

Productes
  • Recuit d’ovella
  • Mató d’ovella
  • Iogurt d’ovella
  • Flam d’ovella
  • Formatge Set
  • Formatge Emporità
  • Llet d’ovella ripollesa

 

Dades de contacte

Manel Marcè i Natàlia
C. Ribera 5 (Mas Marcè) – 17469 Siurana d’Empordà
Tel. 972 525 199
www.masmarce.com

 

 

EL GRANER
artesania de l’embotit

L’experiència de la família Puigmal en la carn i els embotits tradicionals es remunta a més de vint anys enrere, quan tenien l’obrador annex a la carnisseria que encara regenten a Figueres. Recentment, l’obertura d’un nou obrador i la comoditat que això representa per a la tasca diària han optimitzat encara més el procés d’elaboració de tots els productes, amb els més elevats estàndards de qualitat.

Productes
  • Cuits
    • Patés i foie gras
    • Botifarres
    • Pernil dolç
    • Gall d’indi
  • Assecats
    • Fuet
    • Llonganissa
    • Llom
    • Cap de llom
    • Panxeta

 

Dades de contacte

Marcel Puigmal
C. Santa Llogaia 17 – 17740 Vilafant
Tel. 972 672 222 i 972 509 455
www.elgraner.net

 

 

CAN BECH
figues confitades i melmelades

Can Bech és una empresa jove i pionera en l’elaboració de melmelades casolanes de qualitat. Amb els anys el seu equip ha aconseguit fer arribar els seus productes artesans a restaurants i botigues gourmet d’arreu de l’estat. A les melmelades s’hi han afegit fruites confitades i una gamma de plats precuinats, sense perdre la qualitat com a filosofia d’empresa.

Productes
  • Especialitats de fruita Can Bech
    • Fruita confitada (figues en almívar, figues o prunes al marc de cava)
    • Més de quaranta varietats de melmelades casolanes
  • Verdures Casa Nita Delicatessen
    • Escalivada
    • Albergínia
    • Pebrots vermells sencers
    • Ceba

 

Dades de contacte

Gerard Bech
C. Major 12 – 17257 Fontanilles
Tel. 902 934 569
www.canbech.com

 

 

JUST MARRIED
la cuina natural que enamora

De la tradició gastronòmica empordanesa va sorgir un dia la idea d’oferir receptes d’alta gastronomia basades en l’arròs i els fideus, però envasades al buit, per tal de poder-les degustar a qualsevol hora i d’una manera molt fàcil i còmoda de preparar. Avui cada llauna de Just Married que surt de l’obrador de Palamós està envasada manualment. Per tant, totes són diferents. Les receptes es cuinen artesanalment a la cassola, a foc lent i amb molta paciència.

Productes
  • Arrossos (a banda amb calamars, negre, amb conill i carxofes, risotto...)
  • Fideus
  • Secrets de cuina (sofregit, brou natural, ceba confitada...)
  • Sèries limitades (arròs amb llamàntol, arròs de foie, risottocremós amb múrgules...)
  • Sopes (escudella de pagès, brou de peix i marisc...)

 

Dades de contacte

Emili Sabadell
C. Joan Rovira i Bastons 28 – 17230 Palamós
Tel. 972 316 400 i 934 982 362
www.justmarried.com

 

 

AIGÜES DE VILAJUÏGA
l’única sense gas afegit

L’Aigua de Vilajuïga neix al peu de la serra de Verdera, en ple massís del cap de Creus. La deu i la planta estan situades al bell mig de la població que li dóna nom. L'empresa va ser fundada l’any 1904, i les seves aigües van ser declarades minero–medicinals i d’utilitat pública el mateix any. L’Aigua de Vilajuïga té un lleuger gas natural i unes bombolles petites i delicades que van fer que fos l’aigua preferida de Salvador Dalí.

Productes
  • Aigua mineral carbònica natural
  • Aigua mineral carbònica amb gas afegit

 

Dades de contacte

Joan Codony
C. Sant Sebastià 2 – 17493 Vilajuïga
Tel. 972 530 006
www.aiguadevilajuiga.com

 

 

ANXOVES SOLÉS
són de l’Escala

El 1888 Francisco Solés va fundar Salazones Solés, una petita empresa de conserves de peix. Des de llavors, i al llarg de sis generacions, la família Solés s’ha dedicat a la salaó de peix blau, mantenint la tradició d’una acurada elaboració artesanal. Avui, com sempre, el procés de salaó de l’anxova es realitza pacientment en les següents fases: evisceració (esganyat), compressió, repòs en sal marina, maduració, extracció del sobrenedant, tast i envasat.

Productes
  • Anxoves amb oli d’oliva
  • Seitons amb oli d’oliva
  • Anxoves amb sal

 

Dades de contacte

Josep Solés
C. Closa d’en Llop 40 – 17130 L’Escala
Tel. 972 770 357
www.anxoves.com

 

 

FORN DE PA GIRÓ
fleca tradicional

Es tracta d’una empresa jove i familiar que treballa un petit forn de llenya de Fortià. Fan el pa tal com es feia abans, deixant-lo reposar unes dues hores perquè fermenti amb els propis llevats. El pa de can Giró fa olor de pa i té gust de pa, senzillament perquè és pa artesà. És un pa cuit amb llenya, totalment natural perquè no porta cap mena d’additiu o substància millorant. Està fet amb les mans i amb molta paciència, per això aguanta fresc molt de temps. El seu secret: molt de repòs.

 

Dades de contacte

Toni Giró
C. Marinada 1 – 17469 Fortià
Tel. 972 534 185 i 652 637 086

 

 

 

ÀNEC DE L’EMPORDÀ
productes de l’ànec

Ànec de L’Empordà és una empresa familiar fundada l’any 1986 pels germans Bach, amb una llarga tradició familiar en la indústria càrnia. L’activitat de l'empresa, basada en productes de l’ànec, comença ben aviat, amb la cria dels animals, per seguir amb l’embocat, el sacrifici i l'elaboració artesanal de tots els productes. Tot plegat seguint un estricte sistema de control de qualitat, des de les granges fins a la distribució.

Productes
  • Foie gras (sencer, mi cuit, celler, trufat, mousse...)
  • Patés (canard, pebre negre, fines herbes, rocafort...)
  • Confits (cuixa, blanqueta, pedrers...)
  • Fresc (fetge extra, magret, cuixes...)
  • Curat (pernil sencer i llescat)

 

Dades de contacte

Xavier Bach
Ctra. d’Ullastret 1 – 17133 Serra de Daró
Tel. 972 757 058
www.anecdelemporda.com

 

 

EMPORDÀLIA
de vins i olis

Fa més de 40 anys que la cooperativa Empordàlia elabora vins i olis de qualitat, de les collites que els seus tres-cents socis tenen a tot l’Empordà. Al llarg d’aquests anys s’ha procurat que els mètodes tradicionals evolucionessin, aplicant-hi tecnologies d’última generació per donar la qualitat actual dels seus productes. Tant les seves vinyes com les oliveres creixen sota la influència de la tramuntana, aclimatades en aquesta castigada orografia de sòl rocallós i pissarrós, transformat pel conreu, pel vent, la pluja, el sol i la sequera. Avui Empordàlia conrea 350 hectàrees de vinya i més de 500 hectàrees d’olivera, i comercialitza vi i oli d'oliva extra verge.

Productes
  • Vins joves (Sinols blanc, rosat i negre)
  • Vins amb criança (Sinols Criança)
  • Vins amb reserva (Sinols Reserva)
  • Vins d’autor (Sinols Coromina i Sinols Antima)
  • Vins dolços (moscatell i garnatxa)
  • Vi escumós
  • Oli de Pau

 

Dades de contacte

Simon Casanovas
Ctra. de Roses s/n – 17494 Pau
Tel. 972 530 140
www.empordalia.com


Comments