"Herois", la nova pel·lícula de Pau Freixas

22 d’oct. 2010, 4:08 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 22 d’oct. 2010, 4:20 ]
Avui s'estrena a les sales de cinema la nova coproducció de TV3 i Media Films. La pel·lícula vol transportar l'espectador fins als estius dels anys 80. Amics, sol i somnis.
Els records dels estius d'infantesa i aquells amics que només es retroben per vacances són el fil conductor d'"Herois", la nova pel·lícula del director Pau Freixas. L'equip roda aquests dies en diferents escenaris al voltant de Barcelona.
Un jove publicista es veu immers en un viatge contra rellotge per arribar a una reunió molt important. Així comença el nou film, coproduït per TV3 i Media Films, del director Pau Freixas. La pel·lícula és un viatge a l'últim estiu que van passar junts una colla d'amics. 

Aquest retorn al passat farà que el jove publicista, interpretat per Alex Brendemühl, posi en dubte el tipus de vida que duu ara, quines són les seves preocupacions i prioritats. I en aquesta decisió hi intervendrà la Cristina (Eva Santolaria), una vella amiga de la colla. Esbojarrada i totalment oposada a la manera de pensar del protagonista, arribarà a capgirar el món del seu vell amic. 
A la fitxa artística hi trobem, a banda dels protagonites, la col·laboració especial de Lluís Homar, Constantino Romero, Anna Lizaran o Elsa Anka, entre d'altres. Pel que fa l'equip tècnic, compta amb el guionista Albert Espinosa(que ha participat en nombroses sèries de TV3), el productor Luis de Val ("El truco del manco") o el director de fotografía Juan Elizade, entre molts d'altres. 
"La Vanguardia" la descriu com un vendaval d'ingenuïtat, que és capaç d'obrir de bat a bat les portes de les estances de l'alegria. Per la seva part, el "Diario Sur" descriu l'admirable equilibri entre comèdia i drama, riure i llàgrima. 
El guionista, Albert Espinosa, ha escrit que "Herois parla d'una època en què tot era possible. Una època en què els somnis es complien". I el mateix director afegeix que "no hi ha res com creure. Creure en l'amistat que mai no es trenca, que l'amor és per sempre i que el món sencer és aquí perquè els nostres somnis es compleixin". Altres membres de l'equip com Luis de Val, productor, expressen la voluntat de "fer una pel·lícula que mostri la il·lusió, els somnis i les aventures d'aquells meravellosos anys". 
"Herois" aporta a la filmografia catalana el que van representar en el seu moment pel·lícules com "Els Goonies" a Amèrica o "Los chicos del coro" a França.

  
Comments