TWELVE: Joves, rics, guapos i addictes

18 de gen. 2011, 16:20 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 18 de gen. 2011, 16:27 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
De tant en tant, el cinema es fa ressò de l'arribada al món dels adults d'una nova generació, més o menys delimitada, amb els seus hàbits, idees i vicis. Joel Schumacher, amb 24 llargmetratges al darrere i 71 anys al damunt, no sembla l'home ideal per fer un retrat generacional dels joves novaiorquesos de classe alta, per bé que és la seva ciutat. Però s'ha basat en una novel·la homònima de gran èxit, escrita per un jove de 17 anys anomenat Nick McDonnell, que pertany al col·lectiu que descriu. Articulada a partir de les vivències d'un jove traficant que abasteix d'una nova droga anomenada twelve els joves pijos de Manhattan, la pel·lícula aprofita a fons el recurs de la veu en offdel protagonista, alimentada pel material literari en què es basa. Sense caure en l'enlluernament ni en la descripció superficial, Twelve desgrana una història potser massa ambiciosa (l'arrogància dels 17 anys de McDonnell es deixa veure), però entretinguda, reflexiva i ben realitzada. Està interpretada per un grapat de joves i poc coneguts intèrprets, encapçalats per Chace Crawford (el camell) i Emma Roberts (la seva xicota). S'ha colat entre el repartiment el raper Curtis 50 CentJackson, en el paper de traficant.

Direcció: Joel Schumacher. Intèrprets: Chace Crawford, Emma Roberts, Rory Culkin, Curtis ‘50 Cent' Jackson. Drama. EUA, 2010.

França-EUA, 93' Gènere: Drama. 

Direcció:Joel Schumacher. 

Interprets: Chace Crawford, Emma Roberts, Rory Culkin, Ellen Barkin, Kiefer Sutherland.

Argument: Adolescents rics i decebuts, festes sense alegria, pares absents, una mica de droga. Enmig d'això hi ha White Mike, un camell que acaba de deixar l'escola privada a Nova York i que no fuma, no beu, ni va a festes, si no és per vendre la seva nova droga, el "twelve".

Comments