Medi Ambient assegura que no hi haurà enderrocs a Empuriabrava

26 de gen. 2011, 14:19 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 26 de gen. 2011, 14:23 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
La ministra Rosa Aguilar diu que la delimitació es farà buscant la millor solució possible
La ministra Rosa Aguilar diu que la delimitació es farà buscant la millor solució possible EP |Madrid La ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), Rosa Aguilar, ha assegurat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que la delimitació d'Empuriabrava "en cap cas suposarà l'enderrocament d'una sola edificació" i que totes les accions previstes per a la costa gironina es duran a terme a través del diàleg amb les institucions i amb els ciutadans interessats. 

Aguilar ha expressat dos compromisos després que la diputada de CiU Montserrat Surroca manifestés la seva inquietud per l'impacte del procés de delimitació que s'està realitzant a la costa de Girona, pel qual "estan en suspens moltíssimes persones", especialment propietaris de parcel·les i amarratges i empresaris de la zona, de "destacable activitat econòmica". 

En aquest sentit, la ministra ha recalcat que tots els expedients es duran a terme sota el "respecte als interessos individuals i col·lectius" i intentant buscar la millor solució possible dins del marc legal establert. La ministra ha recordat que el procés de delimitació està realitzat en un 81 per cent i que la resta dels expedients es troben actualment en tramitació. 

Després de fer al·lusió a un informe de l'Advocacia de l'Estat que, segons ella, reconeix la "singularitat" d'Empuriabrava, Surroca ha qüestionat l'encaix de la llei de costes en aquest i altres territoris, per la seva singularitat. 

En aquest sentit, la ministra ha reconegut que Girona té "dificultats afegides" respecte a altres zones, davant el que s'ha compromès a actuar amb "cautela" i "a través del diàleg amb les institucions i amb els ciutadans interessats". 

Així, ha precisat que en el cas de la urbanització de Santa Margarida de Roses el Ministeri està treballant al costat de l'Alcaldia, mentre que pel que fa al cas de la marina d´Ampuriabrava manté un diàleg amb la Generalitat. 

Pel que fa a la delimitació d'Empuriabrava, ha destacat que aquest va ser aprovat el desembre passat amb l'informe previ de l'Advocacia de l'Estat i que es limita a incloure la làmina d'aigua que ja estava inclosa des que es va atorgar la concessió el 1980. 

La ministra ha fet una proposta de diàleg al grup parlamentari de CiU amb l'objectiu de, "des del respecte i la lleialtat", buscar una solució adequada a un problema que afecta la ciutadania.

font: emporda.info
Comments