Esports‎ > ‎Notícies Esports‎ > ‎

Tornen els Special Olympics a Figueres 2010!

22 d’oct. 2010, 10:17 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 23 d’oct. 2010, 7:57 ]
del 21 al 24 d'Octubre
Més d’un centenar d’esportistes de Special Olympics han particitat aquest matí (19 d’octubre) en l’acte de benvinguda de la Torxa del I Meeting Internacional Special Olympics Figueres 2010. L’Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha estat el primer en rebre el foc i en acollir els esportistes “a la casa de tots d’una ciutat com Barcelona, compromesa amb l’esport i amb un esdeveniment tan important com és el Meeting Internacional Special Olympics, que es celebra a Figueres aquest cap de setmana”. Hereu ha volgut recordar la vinculació al Moviment Special Olympics i les diferents activitats que es celebren.

Al mateix Ajuntament va ser present el President de la Federació Acell i Vicepresident de Special Olympics, que va recordar la vinculació amb l’ajuntament per que l’esport arribi a les persones amb més dificultats i com Acell porta la gestió del poliesportiu CEM-Mundet.

A aquest acte ha participat també José Omar, jove director d’orquestra veneçolà, amb síndrome de Down, ha estat convidat a participar en l’acte d’inauguració del Meeting.

Posteriorment, l’alcalde ha creuat la Plaça Sant Jaume envoltat d’esportistes i acompanyant el foc fins el Palau de la Generalitat, on l’esperava el President José Montilla. Aquest ha estat un dels moments més emotius del matí al rodejar tots els esportistes als portadors de la Torxa.

El President de la Generalitat ha destacat, en un acte privat, “l’actitud de les famílies, monitors i esportistes, un veritable exemple dels valors que ha de ser presents a la societat: esforç, superació i compromís”. Montilla també ha destacat “el compromís i el treball per la integració social com eina per fer visible el sector de les persones amb discapacitat intel·lectual”.
Josep Pijoan, President de Special Olympics ha agraït la benvinguda de la Generalitat pel compromís i el suport que suposa per a l’esport per a persones amb discapacitat Intel·lectual “i vull recordar que, malgrat la situació de dificultat econòmica, ningú ha pogut apagar aquesta flama de l’esport”.

Al mateix acte ha intervingut Xavier Masllorens, Director General de Dincat, que ha manifestat com “l’esport mou passions, però a més mou el cor, i són els cors i les voluntats els que s’han de moure per assolir una societat inclusiva”.
Prèviament, l’esportista Nacho Fisa ha fet el jurament olímpic.

El foc ha arribat de la ma de set parelles de rellevistes que han recorregut els carrers del centre de la ciutat entre la Plaça de la Mercè i la Plaça Sant Jaume. Diferents personalitats del món de l’esport i el món de la comunicació han acompanyat els esportistes que han portat la flama al cor de la ciutat.
Les parelles han estat les següents: Jordi Sunyer amb Asensio Fernández; Jordi Gil i Rafel Bagot amb Adrià Prat; Manuel Orantes amb Sixto Rada; Bernat Soler amb Yolanda Garcia; Carles Costa amb Laura Sánchez; Sergi Bruguera amb Marta Aberasturi; Xavier Valls amb Marc Capseta.

+infos:
   

contacte:
Special Olympics Catalunya 
C/ Joan Güell, 32 1r 2ª
Barcelona


Comments