Família‎ > ‎

Notícies Família

Cagatió 2011 a la plaça de l'Ajuntament de Figueres

27 de des. 2011, 12:13 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 27 de des. 2011, 12:16 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Centenars de nens i nenes han recollit els seus regals fent cagar un grandiós tió a la plaça de l'Ajuntament de Figueres. Els han acompanyat uns follets del grup d'animació Drakònia.

Els beneficis de ser bilingüe s'aprecien des dels 2 anys

21 de gen. 2011, 7:15 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 21 de gen. 2011, 7:31 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Una investigació realitzada per científics canadencs i francesos revela que els nens de dos anys d'edat bilingües tenen importants beneficis cognitius "molt abans del que havien mostrat estudis previs". Lesconclusions es publiquen a la revista Journal of Experimental Child Psychology.

En els seus experiments, Diane Poulin-Dubois i els seus companys van analitzar la comprensió de l'anglès i el francès en un grup de 63 nens de 24 mesos d'edat, per veure si aquells que eren bilingües mostraven diferències. I comprovar que als 2 anys"els nens bilingües ja havien adquirit un vocabulari encada un dels seus dos idiomes, alhora que presentaven certa destresa a l'hora de canviar d'un a altre ".

A més, van observar que els nens bilingües superaven les proves cognitives amb millors resultats que la resta, que en molts casos "es van mostrar distrets". Segons els autors, aquesta major atenció dels nens bilingües podria deure's al fet que "estan acostumats a escoltar i usar ambdues llengües ".

font: muyinteresante.es

Èxit de públic al cinema infantil en català

31 de des. 2010, 2:56 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 31 de des. 2010, 8:50 ]

Les pròximes projeccions seran el 2 i 4 de gener.
La primera de les sessions de cinema en català infantil que s'han programat al Teatre El Jardí va tenir molt d'èxit de públic i la sala es va pràcticament omplir ja que es van vendre 580 entrades. L'activitat forma part de la programació nadalenca, però tindrà continuïtat al llarg de l'any. Les pròximes projeccions seran el 2 i 4 de gener. Amb aquest projecte el govern municipal vol recuperar la projecció de cinema, i en català, al centre de la ciutat. En aquest sentit s'està treballant en la programació de cinema que seguirà a aquest cicle infantil nadalenc, conjuntament amb l'associació Diòptria.
 
EL PUNT

28 de des. 2010, 9:06 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 31 de des. 2010, 3:00 ]

Més de 60 activitats infantils de Nadal a Figueres

21 de des. 2010, 6:45 publicada per Alt Empordà

La regidora de Joventut Mireia Mata ha presentat la programació d'actes nadalencs a Figueres. Teatre, circ, cinema, esports, tallers, jocs i altres activitats per a la mainada. També es distribueix una nova carta als Reis.












1-5 of 5