Figueres‎ > ‎Notícies Figueres‎ > ‎

El 'Correllengua' torna a Figueres

26 d’oct. 2010, 8:52 publicada per Alt Empordà
www.9diari.es
Després de dos anys passant de llarg, el "CORRELLENGUA" torna a fer parada a casa nostra, organitzat ara per l'AEI (Assemblea Empordanesa per la Independència), amb la col·laboració d'Òmnium Cultural Alt Empordà i el suport de la CAL, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana, el moviment cívic que aplega centenars d'iniciatives que sota l'epígraf del Correllengua travessen els Països Catalans en defensa de la nostra llengua reivindicant la presa de consciència sobre la seva normalització. Amb el mateix esperit amb que l'AEI va dur per primer cop la "Marxa de Torxes per la Independència" a la nostra ciutat, acceptem el repte d'incloure Figueres en el cicle d'esdeveniments que, cada any per aquestes dates, ens comprometen en la causa de reclamar la unitat territorial de la llengua catalana, acabar amb la menysvaloració de la nostra cultura i garantir activament un futur digne pel català, normalitzant el seu ús social, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. 

Convidem a tots els ciutadans i ciutadanes, catalans d'origen i nouvinguts, a sumar-nos a aquesta iniciativa nacional el proper divendres 29 d'octubre a les 20'15, a la Sala d'Art-Escola "Antaviana". Ens visitarà l'escriptor Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963), autor de les novel·les Els ulls de sorra, Vagons robats, El crim de l'escriptor cansat, El dia de l'ós (premi Creixells 2004) i Aguafang (Premi de la Crítica Serra d'Or 2009), el relat eròtic Cirera, l'assaig Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos, i el Diccionari de llocs imaginaris dels Països Catalans. El seu darrer llibre, que ja va per la 4ª edició, es un original exercici d'estil que dur per títol Xocolata desfeta (La Magrana). El President d'Òmnium Alt Empordà, Lluís Casadellà, serà l'encarregat d'obrir l'acte i presentar al convidat. 

Joan-Lluís Lluís farà una reflexió en veu alta sobre la situació de la llengua catalana a la Catalunya Nord, realitat que coneix ben d'aprop, i que tot i el pessimisme que provoca, ell sap explicar amb frescor, emoció i desacomplexadament. El títol de la xerrada ja és tota una declaració de contingut i estil: "Explorem els iglús de la Catalunya àrtica". A continuació s'obrirà el torn d'intervencions entre el públic assistent i acabarem compartint una copa de cava. Confiem que tal i com pensa l'AEI accepteu que en tant que figuerencs i empordanesos tenim una responsabilitat afegida en tot el que respecta a la lluita nacional, que és el recordar al Principat les realitats de la Catalunya que existeix a l'altra banda de la frontera i que intenta subsistir sota la ferocitat del jacobisme cultural francès. L'elecció del convidat i el tema escollit responen a aquesta premissa, l'èxit de l'assistència serà també la mesura del nostre suport i sensibilitat cap als compatriotes del nord.

Comments