Figueres‎ > ‎Notícies Figueres‎ > ‎

El TGV Perpinyà - Figueres s'inaugura oficialment avui

27 de gen. 2011, 4:37 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 27 de gen. 2011, 4:43 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El servei funciona des del 19 de desembre passat
Avui s'inaugura oficialment la línia TGV de Figueres a Perpinyà i a París, un trajecte cobert per trens de la companyia francesa SNCF (reserves). El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el ministre de Foment espanyol, José Blanco, i el secretari d'estat encarregat de transports de França, Thierry Mariani, seran les autoritats dels dos estats que faran el recorregut entre aquestes dues estacions, i que ja funciona des del 19 de desembre. Aquell dia no es va fer cap mena d'inauguració oficial.

Amb l'obertura d'aquest tram de gran velocitat, el trajecte entre Figueres i París dura menys de cinc hores i mitja, amb escala a Perpinyà i a les ciutats occitanes de Narbona, Montpeller i Nimes. Hi ha dos trens en cada sentit: la sortida de Figueres és a les 11.06 i a les 15.02; la de París, a les 7.20 i a les 15.20. No tota la ruta és de gran velocitat, tanmateix, perquè encara falten els trams de Montpeller a Nimes, i el de Montpeller a Perpinyà.

Pel sud, la línia de gran velocitat també és incompleta, i no hi ha cap data concreta per a acabar les obres de la línia entre Barcelona i Figueres. Aquest trajecte, doncs, es continua fent amb tren convencional. A més a més, cal tenir en compte que el TGV no té l'estació pròpiament a Figueres, sinó Vilafant. Una nova línia d'autobusos uneix des d'avui l'estació Figueres-Vilafant amb l'estació de trens de Renfe amb vuit viatges diaris: quatre d'anada i quatre de tornada, coordinats amb l'arribada i la sortida dels trens.

font: vilaweb.cat / video: tramuntana.tv

Comments