Figueres‎ > ‎Notícies Figueres‎ > ‎

Vents de més de 140 km/h obliguen a tallar la línia de tren entre Figueres i Portbou

26 d’oct. 2010, 8:54 publicada per Alt Empordà
La tramuntana fa baixar les temperatures, provoca les primeres nevades, i les onades poden arribar avui als 6 metres. www.diaridegirona.cat
La neu ha arribat a les comarques de muntanya de la província. Dilluns van caure les primeres volves a diversos municipis del Ripollès i Cerdanya amb uns gruixos màxims de fins a dos centímetres. Es tracta, per tant, de la primera enfarinada de la temporada però amb la particularitat que ha arribat amb fortes ratxes de vent del nord que van arribar a superar els 130 km/h al Ripollès. Una tramuntanda va obligar a la Renfe a tallar el servei entre Figueres i Portbou entre les 18.30 hores i fins a les 07.00 d'avui.
Si bé es habitual que a Portbou es registrin les ratxes de vent més fortes, no ho es tant a les comarques d'alta muntanya. Al municipi de l'Alt Empordà la Tramuntana va arribar a superar els 140 km/h. I en d'altres municipis com Roses o Sant Pere Pescador el vent va bufar amb una velocitat màxima de fins 84 km/h. En canvi, no es tan habitual que a Ulldeter (Setcases) el vent bufés per sobre del 130 km/h. Un vent que va provocar que la neu s'aixequés i la visibilitat no fos bona. Segons va informar TV3 aquestes condicions climatològiques van obligar a tallar la carretera que comunica l'estació d'esquí amb el municipi. 
Per la matinada de dilluns a a dimarts, Portecció Civil va alertar que a l'Alt i el Baix Empordà les onades podrien arribar als 6 metres i que les raxtes de vent poden pujar fins als 162 km/h.

Comments