Gai i lèsbic‎ > ‎

Notícies Gay

La tercera edició reuneix 100.000 persones a la Gay Pride de Barcelona

1 de jul. 2011, 19:36 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 1 de jul. 2011, 19:40 ]

Milers de persones han animat la Gay Pride de Barcelona, aquest diumenge, per a la 3a edició d'aquesta tradició a la ciutat. Entre les novetats, sota 28° de temperatura a l'ombra, el grup de seguidors homosexuals del Futbol Club Barcelona ha afirmat la participació. La diada suposa d'ara endavant un interès comercial, ja que s'hi han involucrat 20.000 turistes estrangers vinguts especialment per aquest motiu.
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Un ambient festiu i colorat ha omplert el centre de Barcelona, aquest diumenge a la tarda, en motiu de la desfilada de l'Orgull Gai, o Gay Pride, que ha resultat ser la més important de tot el Mediterrani. Milers de persones, amb diverses carrosses, han caminat entre la plaça Universitat i l'avinguda Reina Maria Cristina, molt propera del port de la capital. En aquesta Pride Barcelona també han participat famílies homosexuals amb mainada, però també un total de 29 associacions, empreses i partits polítics, per retre homenatge a la causa lèsbica, gai, bisexual i transsexual, resumida com a "LGBT". Aquesta rua multitudinària, la tercera a Barcelona, ha permès veure personatges de tot tipus, amb peces de roba extravagants i espectaculars, tot plegat acompanyat per dracs i diables, grups de percussió i sobretot molta música. 

La marxa, amb continuació durant gairebé tota la nit a través de concerts, ha aplegat també la penya de gais i lesbianes seguidors del Barça, que s'encarrega de reduir l'homofòbia en un àmbit entre els quals sol ser considera més present, com és el del futbol. De fet, es tracta d'una manifestació ja madura, que ha atret enguany un total de 100.000 persones, entre les quals s'ha comptabilitzat uns 20.000 turistes estrangers, que s'han desplaçat especialment a la ciutat amb aquest motiu, i s'han beneficiat d'una xarxa d'hotels que col·laboren amb els organitzadors de la diada. Des del darrer decenni, Barcelona s'ha convertit en una de les principals destinacions homosexuals del món, rebent cada any uns 150.000 viatgers d'aquest col·lectiu, segons l'organisme governamental Turisme de Catalunya.

font: www.la-clau.net

Exposició: "vaig néixer NU i lliure"

13 de nov. 2010, 7:49 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 13 de nov. 2010, 7:52 ]

de GUILLEM FARIAS
del dissabte 6 de novembre al dimarts 30 de novembre de 2010.

Inauguracio: dissabte dia 6 de novembre a les 21:00 hores.

Lloc: Galeria Dolors Ventós

Calçada dels monjos, 26, al costat de la Plaça Catalunya

FIGUERES


Xocs entre homòfobs i policies a Belgrad

26 d’oct. 2010, 4:02 publicada per Alt Empordà

Les enquestes mostren que prop del 60 per cent dels serbis desaproven l'homosexualitat
ACN
Un contingent d'uns 5.000 policies s'ha enfrontat aquest diumenge a centenars de radicals homòfobs que volien impedir la Marxa de l'Orgull Gai a Belgrad. Els radicals han llançat pedres contra els antidisturbis i han tallat els carrers bolcant contenidors d'escombraries. Una setantena d'agents han resultat ferits en els enfrontaments, que s'han saldat amb desenes de detencions. En la marxa gai, la primera en una dècada, hi han participat uns 1.500 activistes que han hagut de caminar enmig de fortes mesures de seguretat. La tensió demostra que gran part de la societat sèrbia -el 60%, segons les enquestes- no tolera encara l'homosexualitat, més d'una dècada després de la caiguda de Slobodan Milosevic.

La societat dels Balcans, tradicionalment conservadora, ha mostrat signes de tenir alguns problemes per obrir-se a l'homosexualitat. L'any passat, també a Sèrbia, una desfilada gai va haver de ser cancel·lada per les amenaces dels radicals.

En la darrera manifestació de l'Orgull Gai a Belgrad el 2001, desenes d'activistes gais i policies van resultar ferits en enfrontaments amb els ultranacionalistes, neo-nazis i 'hooligans'.

Les enquestes mostren que prop del 60 per cent dels serbis desaproven l'homosexualitat, i un terç de les persones diuen que la violència ha de servir per interrompre gai actes públics.

'És una vergonya que haguem de desfilar així, envoltat de milers de policies, perquè ens protegeixin dels ultranacionalistes', explica Milena, activista lesbiana de 36 anys.

A l'altre costat, Milija, de 28 anys, enginyer de la construcció que es descriu com un nacionalista religiós, creu que és 'ridícul' que el govern autoritzi la marxa.'El govern vol protegir una minoria desviada, malvats i no cristians, en contra de la majoria bona i respectuosa amb la llei', subratlla.

Gais i lesbianes convoquen a besar-se davant Papa

26 d’oct. 2010, 3:58 publicada per Alt Empordà

Simpatitzants de la lluita pels drets homosexuals han estat convocats mitjançant xarxes socials
BARCELONA/EFE Gais, lesbianes i simpatitzants de la lluita pels drets homosexuals estan convocant mitjançant Facebook, blocs i altres xarxes socials a un acte massiu de petons de caràcter popular durant la visita del papa Benet XVI a Barcelona el 7 de novembre que ve.

Tal com anuncien al bloc "Queer Kissing Flashmob", l'acció, que tindrà lloc a la Plaça de la Catedral de Barcelona quan el Papa iniciï el recorregut cap a la Sagrada Família, s'ha plantejat com "una lluita pels drets sexuals i afectius, no des de la violència, sinó des de la passió".

"Quan Benet XVI passi per davant de nosaltres, ens besarem, home amb home o dona amb dona. És curiós notar com un acte tan noble com un petó pugui ser considerat revolucionari encara avui al segle XXI", ha explicat a EFE una de les organitzadores de l'acte, Marylène Carole.

La preparació d'aquest esdeveniment no s'ha vist exempta de controvèrsia, perquè el grup "Queer Kissing Flashmob", així com el seu perfil, van ser eliminats per Facebook quan ja portaven convocades més de 1.500 persones i un total de 12.000 havien estat convidades a l'esdeveniment.

Actualment, i després de la creació d'un altre perfil i grup que de moment no ha estat censurat, unes 110 persones (i més de 800 pendents de confirmar) assistiran al "Queer Kissing Flashmob".

"El nostre grup va ser eliminat sense més dilació i fins avui dia no hem rebut cap mena d'informació sobre el motiu. Tot apunta a una hipotètica censura", ha explicat Carole, qui va idear aquesta protesta que "neix d'un grup d'amics i no està vinculada a cap grup polític o organització queer".

El grup ha organitzat aquest acte de petons 'anti-papa' per a les deu del matí del diumenge 7 de novembre, quan Benet XVI surti de la Catedral barcelonina.

"Accionarem un senyal sonor que indicarà el moment en què començarà el petó i hi haurà un altre senyal quan hagin passat els dos minuts. Una vegada finalitzat el petó, ens anirem retirant com si no hagués passat res".

L'acte pretén ser pacífic i els organitzadors demanen que els participants no contestin a cap tipus de provocació o insult.

Aquesta iniciativa anti-papa se suma a altres organitzades per la campanya "Jo no t'espero", a la qual ja s'han adherit més de cinquanta entitats, o a un 'flashmob' de dansa per a la lluita contra la Sida que també tindrà lloc durant la visita del Papa a Barcelona.

Tiziano Ferro ha confessat la seva homosexualitat tal i com ja ho va fer Ricky Martin

26 d’oct. 2010, 3:54 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 29 de des. 2010, 4:07 per Sergi Franquesa Olivares ]

OTR/PRESS/Madrid
Tiziano Ferro ha decidit a fer pública la seva homosexualitat. Ho ha fet als quatre vents a la portada de la revista 'Vanity Fair' en la seva edició italiana.
Ricky Martin també va fer pública la seva homosexualitat fa uns mesos. Ara, ho ha fet el cantant italià.
Els dos cantants coincideixen que els ha costat uns quants anys enfrontar-se a la seva homosexualitat i acceptar-se a si mateixos. A Ricky Martin, tants "anys en silenci i reflexió" li han servit per trobar "la seva pau interior".
Encara que ha estat un "procés molt intens, angoixant i dolorós", Martin va afirmar en els eu dia que accepta la seva homosexualitat amb molt "amor, purificació, fortalesa i acceptació " i que es sentia "beneït" per ser qui és.
Mentrestant, Tiziano Ferro relata a 'Vanity Fair' com va descobrir la seva homosexualitat fa un parell d'anys i, a partir de llavors, va començar a anar en contra dels seus sentiments per considerar-ho "una mena de malaltia". Ara, l'italià l'únic que vol és viure una vida plena i feliç.

1-5 of 5