Gai i lèsbic‎ > ‎Notícies Gay‎ > ‎

La tercera edició reuneix 100.000 persones a la Gay Pride de Barcelona

1 de jul. 2011, 19:36 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 1 de jul. 2011, 19:40 ]
Milers de persones han animat la Gay Pride de Barcelona, aquest diumenge, per a la 3a edició d'aquesta tradició a la ciutat. Entre les novetats, sota 28° de temperatura a l'ombra, el grup de seguidors homosexuals del Futbol Club Barcelona ha afirmat la participació. La diada suposa d'ara endavant un interès comercial, ja que s'hi han involucrat 20.000 turistes estrangers vinguts especialment per aquest motiu.
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Un ambient festiu i colorat ha omplert el centre de Barcelona, aquest diumenge a la tarda, en motiu de la desfilada de l'Orgull Gai, o Gay Pride, que ha resultat ser la més important de tot el Mediterrani. Milers de persones, amb diverses carrosses, han caminat entre la plaça Universitat i l'avinguda Reina Maria Cristina, molt propera del port de la capital. En aquesta Pride Barcelona també han participat famílies homosexuals amb mainada, però també un total de 29 associacions, empreses i partits polítics, per retre homenatge a la causa lèsbica, gai, bisexual i transsexual, resumida com a "LGBT". Aquesta rua multitudinària, la tercera a Barcelona, ha permès veure personatges de tot tipus, amb peces de roba extravagants i espectaculars, tot plegat acompanyat per dracs i diables, grups de percussió i sobretot molta música. 

La marxa, amb continuació durant gairebé tota la nit a través de concerts, ha aplegat també la penya de gais i lesbianes seguidors del Barça, que s'encarrega de reduir l'homofòbia en un àmbit entre els quals sol ser considera més present, com és el del futbol. De fet, es tracta d'una manifestació ja madura, que ha atret enguany un total de 100.000 persones, entre les quals s'ha comptabilitzat uns 20.000 turistes estrangers, que s'han desplaçat especialment a la ciutat amb aquest motiu, i s'han beneficiat d'una xarxa d'hotels que col·laboren amb els organitzadors de la diada. Des del darrer decenni, Barcelona s'ha convertit en una de les principals destinacions homosexuals del món, rebent cada any uns 150.000 viatgers d'aquest col·lectiu, segons l'organisme governamental Turisme de Catalunya.

font: www.la-clau.net
Comments