Gastronomia‎ > ‎

Vins i Caves

INCAVI Empordà està situada a l'extrem nord-est de Catalunya, a la província de Girona, limitant amb les Alberes i la mar Mediterrània. 

El clima és mediterrani, amb influències de vents humits del sud i freds del nord, hiverns moderats i estius calorosos però temperats per les brises

El clima està condicionat per la tramuntana, un vent del nord que afecta els cultius. Els hiverns són suaus, amb escasses gelades, i els estius calorosos però moderats, gràcies a la brisa marina. 
En general els sòls són pobres i àcids, amb bon drenatge, de naturalesa granítica a les zones de muntanya i de tipus al·luvial a la plana. 
Així doncs, les condicions climàtiques i dels sòls ocupats pel conreu de vinya són les òptimes per al seu desenvolupament i per a l'elaboració de vins de qualitat.
Els vins rosats, afruitats i de color viu, són els més característics, així com el vi dolç denominat garnatxa d'Empordà. Igualment, s'elaboren vins negres de criança de gran categoria, i és també famós el vi Empordà Novell, lleuger i alegre, que surt al mercat a mitjan novembre.
La denominació d’origen Empordà té una superfície de vinya inscrita de 2.475 hectàrees, i els gairebé 570 viti-cultors i els 22 cellers embotelladors de la zona elaboren els vins i les seves varietats: blanques (Garnatxa Blanca, Macabeu, Xarel·lo, Chardonnay) i negres (Carinyena, Garnatxa, Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot).

Superfície de vinya inscrita: 2.475 ha
Nombre de viticultors: 570
Cellers embotelladors: 21
Producció mitjana: 70.000 - 75.000 hl
Varietats (blanques): Garnatxa blanca, Garnatxa vermella, Macabeu, Chardonnay, Xarel·lo
Varietats (negres): Carinyena, Garnatxa, Ull de Llebre, Cabernet sauvignon, Sirah i Merlot


Des dels inicis la filosofia del treball de GRUP OLIVEDA ha sigut produir vins i caves de qualitat, per aconseguir-ho els responsables de l'empresa - amb ALFONS FREIXA OLIVEDA al capdavant - ha apostat per una conjugació dels mètodes més tradicionals de producció i la moderna tecnología que permeten un estricte control de qualitat i investigació.

Comments