UN SUICIDI NECESSARI ????...

2 de des. 2011, 2:09 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 2 de des. 2011, 2:12 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Kevin Carter i Kong Nyong
L'any 1993, el fotògraf sudafricà Kevin Carter va visitar la població sudanesa d'Ayod i va obtenir aquesta fotografia: un infant amb desnutrició severa, defallint, mentre un voltó espera, pacientment, que mori per poder-se'l menjar.

Amb aquesta fotografia va guanyar el Premi Pulitzer 1994, però li va sorgir quelcom inesperat: el New York Times i altres mitjans de comunicació van escometre ferotgement en contra d'ell, per haver fet la fotografia i haver intentat aprofitar-se de la situació en comptes d'intentar salvar la criatura.

Va ser tanta la pressió mediàtica i social sobre Kevin Carter que 4 mesos després es va suicidar.

Tanmateix, en l'afany d'obtenir una fotografia única i fer-se famós, no va mirar en detall la fotografia. Si ho hagués fet (vosaltres podeu fer-ho) hauria vist que aquesta criatura, en el braç dret, porta un braçalet amb la inscripció T3, en color blau, que correspon al programa de "l'Estació d'Alimentació de l'ONU" que en aquella zona estava atès per l'ONG francesa Metges del Món. Tenien la criatura controlada i ja s'estava recuperant de la desnutrició severa que patia.

L'infant, que s'anomenava Kong Nyong, no va morir aleshores, sinó 14 anys després i com conseqüència d'unes febres.

Kevin Carter només va demostrar ser un impulsiu... Impulsiu a l'hora de fer la foto i impulsiu a l'hora de pressuposar que el nen havia mort.

Joaquim Margarit

jm@empuriabravatotal.com

Comments