La cuina empordanesa

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

Empordàlia és un dels trulls inscrits al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà: tot l’oli d’oliva extra verge que surt de la cooperativa, sota la marca “Oli de Pau”, compta amb el segell Oli de l’Empordà, un distintiu que en garanteix l’origen, la singularitat i la qualitat.

La DOP Oli de l’Empordà va néixer el 2008 i avala la qualitat de l’oli d’oliva que es produeix a l’Empordà i alguns municipis del Pla de l’Estany i el Gironès. És una certificació impulsada pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat i compta amb l’esforç dels agricultors i les cooperatives. La qualitat d’aquest oli ve garantida per l’ús de les varietats genuïnes d’oliva genuïnes de la zona: Argudell, Corivell i Llei de Cadaqués.

Què vol dir Denominació d’Origen Protegida?

La Denominació d’Origen Protegida és el terme emprat per designar els productes agroalimentaris que procedeixen d’un lloc o zona geogràfica determinats, o excepcionalment d’un país, que deguin exclusivament o fonamentalment les seves característiques al medi geogràfic, tenint en compte els factors naturals i humans, i que siguin produïts, transformats i elaborats al lloc que dóna nom a la denominació, incloses les denominacions tradicionals de productes agroalimentaris, geogràfiques o no.




Les Receptes de la Maite

  • EL MENU QUE VAREM DEGUSTAR AL CELLER DE CAN ROCA Amb aquest escrit del Celler, faré una excepció a tots els altres escrits dels restaurants, ja que penso que l'experiència va esser única i per tan cal que en ...
    Publicat a les 28 d’oct. 2011, 1:46 per Daniel Franquesa Olivares
  • Ous farcits de carn amb beixamel Procediment: Agafem els ous i treiem la yema i els partim per la mitad. Els possem amb una plata. La carn que farem servir per relleno aquest cop és del ...
    Publicat a les 2 de febr. 2011, 8:55 per Alt Empordà
  • Tallarines a la bolonyesa (recepta llibre cuina pilar) Procediment:Possem a bullir la pasta amb una mica d'oli i sal, i la treiem quan estigui cuita. L'escurrim i la deixem repossar.Per la bolonyesa: ratllem la ...
    Publicat a les 10 de gen. 2011, 12:35 per Alt Empordà
  • Rovellons de Temporada Ingredients:rovellonsoli, salall i julivertProcediment:Netejem be el rovellons, i mirem be q no estiguin corcats. els passem una mica per aigua. Fem una pica d'all ...
    Publicat a les 10 de gen. 2011, 12:36 per Alt Empordà
  • Amanida de l'horta Ingredients:col tendre (la part central)apit tendreoustomataoli, sal, vinagreProcediment:Possem a bullir els ous 15m i un cop freds els tallet per la mitad i ...
    Publicat a les 10 de gen. 2011, 12:37 per Alt Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 7. Mostra'n més »

Subpàgines (1): Receptes de la Maite
Comments