Empordàlia és un dels trulls inscrits al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà: tot l’oli d’oliva extra verge que surt de la cooperativa, sota la marca “Oli de Pau”, compta amb el segell Oli de l’Empordà, un distintiu que en garanteix l’origen, la singularitat i la qualitat. La DOP Oli de l’Empordà va néixer el 2008 i avala la qualitat de l’oli d’oliva que es produeix a l’Empordà i alguns municipis del Pla de l’Estany i el Gironès. És una certificació impulsada pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat i compta amb l’esforç dels agricultors i les cooperatives. La qualitat d’aquest oli ve garantida per l’ús de les varietats genuïnes d’oliva genuïnes de la zona: Argudell, Corivell i Llei de Cadaqués. Què vol dir Denominació d’Origen Protegida? La Denominació d’Origen Protegida és el terme emprat per designar els productes agroalimentaris que procedeixen d’un lloc o zona geogràfica determinats, o excepcionalment d’un país, que deguin exclusivament o fonamentalment les seves característiques al medi geogràfic, tenint en compte els factors naturals i humans, i que siguin produïts, transformats i elaborats al lloc que dóna nom a la denominació, incloses les denominacions tradicionals de productes agroalimentaris, geogràfiques o no. |