Receptes de la Maite

EL MENU QUE VAREM DEGUSTAR AL CELLER DE CAN ROCA

5 d’ag. 2011, 9:56 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 28 d’oct. 2011, 1:46 ]

Amb aquest escrit del Celler, faré una excepció a tots els altres escrits dels restaurants, ja que penso que l'experiència va esser única i per tan cal que en quedi constància d'alguna manera tanta creació, passió, sentiment ha d'ésser valorat d'alguna manera
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El passat dissabte 30 de Juliol de 2011, vaig poder anar a sopar al Celler de Can Roca, només d'entrar ja comences a pensar que serà una estada inoblidable, al entrar per el passadís i accedir al Jardí de davant, i poder divisar els cuiners preparant els plats, va ésser increïble.A l'entrada ja et fan sentir especial, notes les bones vibracions, i per molt que us vulgui explicar tot el que vaig sentir, veure i degustar, és indescriptible.

Al entrar i atendre't, et demanen si vols veure la cuina, increïble!!! Clar, tot tan net, ordenat i el perfeccionament i la tècnica es comencen a veure entre fogons.

Tot seguit ens adrecem a la nostra taula, on amb el silenci que ho embolcalla tot, quasi no sens les conversacions de les altres taules, de fet, quan ens comencen a explicar com funciona tot, és com si ja no hi hagués ningú més que nosaltres.

Podíem triar entres dos menús, i finalment triem el 2º. Entreteniments, 11 Plats + 3 postres.

Tot és tan gustós, tan elaborat, que de ben segur que les meves paraules no ho sabrien definir, nomes cal dir, que almenys un cop a la vida l'heu de provar!

Tot el servei és increïble, i que dir de les instal.lacions... no hi vaig poder trobar cap pega.
Fins i tot el preu, el vaig trobar raonable amb tot els plaers que vaig poder sentir i degustar.

El millor plat per mi va ser: Adaptació del steak tartar amb gelat de mostassa 2009.

Finalment, alhora de despedir-nos, vaig voler comprar un dels seus llibres, i vaig poder gaudir de conèixer el Jordi Roca.


En breu us penjo tots els plats.

Bona Cuina i endavant Germans Roca!!

Maite Juanola
l'article complert amb tots els plats del menú degustació a:

Ous farcits de carn amb beixamel

2 de febr. 2011, 8:50 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 2 de febr. 2011, 8:55 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

Procediment: 
Agafem els ous i treiem la yema i els partim per la mitad. Els possem amb una plata. La carn que farem servir per relleno aquest cop és del que ha sobrat dels canelons que ha fet la meva mare. Hi posem una cullarada a cada clara. 

Per fer la beixamel, sobregim mitja ceba, un cop rossa hi afegim 2 cullarades de farina un polsim de sal i anem afegin la llet fins que vagi quedan una bona beixamel. un cop feta, ho posem per damunt dels ous i afegim formatge ratllat tambe. HO possem a gratinar al forn un 15 minuts (el forn previament calent 200º) 
Bon profit!
Ingredients: 
ous bullits (nomes la clara) 
sal,pebre,oli 
llet 
ceba 
farina 
formatge ratllat 
carn de relleno (de canelons)

Tallarines a la bolonyesa (recepta llibre cuina pilar)

10 de gen. 2011, 12:22 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 10 de gen. 2011, 12:35 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Procediment:
Possem a bullir la pasta amb una mica d'oli i sal, i la treiem quan estigui cuita. L'escurrim i la deixem repossar.
Per la bolonyesa: ratllem la seva i la sufregim 3 minuts; ratllem la carrota, el àpit i ho afegim, 2 minuts després hi afegim la carn picada, sal, pebre, tomàquet, orenga i el got de vi, ho fem arribar a bullit i després abaixem el foc i ho deixem coure 45 minuts. 
Després barrajem la salsa amb la pasta.

Bona cuina (aquesta recepta a sigut possible gràcies al regal de la meva cusina, fantàstic)
Ingredients:
Tallarines o spaguetti
tomàquet triturat (400gr)
sal, oli, pebre
2 cullarades orenga
2 carrotes
75 gr o dos punyats de carn picada (mixta)
got de vi negre
1 ceba
1 brot àpit

Rovellons de Temporada

10 de gen. 2011, 12:18 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 10 de gen. 2011, 12:36 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Ingredients:
rovellons
oli, sal
all i julivert
Procediment:
Netejem be el rovellons, i mirem be q no estiguin corcats. els passem una mica per aigua. Fem una pica d'all i julivert i ho reservem. Agafem la paella i possem una mica d'oli i quan sigui calent hi afegim els bolets, una mica de sal i la picada. Ho deixem coure fins que s'haguin begut tota l'aigua que porten (uns 20 o 30m)

Bona cuina!

Amanida de l'horta

10 de gen. 2011, 12:16 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 10 de gen. 2011, 12:37 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Ingredients:
col tendre (la part central)
apit tendre
ous
tomata
oli, sal, vinagre
Procediment:
Possem a bullir els ous 15m i un cop freds els tallet per la mitad i ho possem al vol.(aquest cop eren acabats de collir).Agafem la part blanca de dins la col, la netejem i la tallem a trossets petits, agafem el apit i fem el mateix, dp tallem la tomata i ho amanim

Atmelles garrapinyades

10 de gen. 2011, 12:14 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 10 de gen. 2011, 12:37 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

Ingredient:
Sucre
Aigua
Atmelles
Procediment:
Agafem una paella, possem una mica d'aigua casi res, i dp hi afegim les atlmelles i sucre, i anem remenant fins que les atmelles es mengin l'aigua i el sucre, i anar remenant fins que torni a sortir el sucre.

Caldo de l'avia (suau) amb l'olla express

10 de gen. 2011, 12:09 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 10 de gen. 2011, 12:38 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Ingredients:
apit (2 brots)
1 patata o 2
1 ceba
3 carrotes
1 os de vedella
petxuga de pollastre (mas arnall-criança propia)
una mica de col verda
sal
Procediment:
Aquest cop ho he fet amb l'olla express que em va regalar la meva cusina pilar (va fantàstica) i aixi estalvies casi una hora.
Netejem bé les verdures, i ho possem a l'olla: apit, patata, ceba, carrotes, os, petxuga,col i una mica de sal i afegim aigua fins a cobrir la verdura (no hem de posar més ja que la verdura també fa aigua i amb l'olla express el vapor es queda a dins) i ho possem a bullir, amb l'olla ben tapada, quan l'olla faci la senyal que ja hi ha vapor (i puji el piuet), ho deixo uns 45m o 1h, a foc lent. Un cop cuit ho deixem repossar fins a poder obrir l'olla.

Colem les verdures i podem fer la pasta que volguem amb el suc. Bona cuina

1-7 of 7