La Jonquera‎ > ‎

Notícies La Jonquera

Els traficants de droga cerquen alternatives al pas del Portús

26 de des. 2010, 13:43 publicada per Alt Empordà

Confisquen 400 kg de cànnabis au col de Banyuls, on 3,4 kg de cocaïna van ser aturats el 2009
Els transportadors de substàncies il·lícites que passen per Catalunya adapten llurs modus operandi a les estratègies desplegades per les autoritats, fins i tot el contrari. Segons una informació relevada aquest dissabte, una nova confiscació de droga es va desenvolupar diumenge passat, el 19 de setembre, al coll de Banyuls. Quatre individus de nacionalitat francesa han passat des de llavors a disposició judicial després d'haver estat detinguts amb 403 quilos de resina de cànnabis, amb un valor de 800.000 euros. Una comitiva de tres vehicles, entre els quals dos havien de fer diversió, es preparava per viatjar fins a la regió Roine-Alps, però va ser localitzada pels serveis de policia, en col·laboració amb les duanes. Procedent del municipi de Rabós, a la comarca de l'Alt Empordà, els traficants havien previst arribar a Banyuls, al Rosselló, passant per la carretera que ajunta els dos municipis, eixamplada i modernitzada en els anys 1990 en el marc de la construcció europea. Entre els últims esdeveniments del gènere, el 6 de setembre de 2009 es va procedir a la confiscació de 3,4 quilos de cocaïna al mateix coll,  i el 5 d'octubre una càrrega de 292 quilos de cànnabis va ser aturada a Sant Llorenç de cerdans, a l'Alt Vallespir. D'ara endavant, els dispositius policíacs s'estenen més enllà del gran pas de La Jonquera-El Portús-El Voló, on 113 quilos de cànnabis van ser agafats el passat 7 de setembre.

Augmenta el preu del tabac espanyol

26 de des. 2010, 13:42 publicada per Alt Empordà

Un 28% de taxes més per als fabricants, que redueixen el marge de beneficis
El Consell de Ministres espanyol ha aprovat aquest divendres a la tarda una pujada dels impostos imputats a la venda de tabac, que suposaran un ingrés addicional de 780 milions d’euros a les caixes de l'Estat espanyol. Aquesta mesura, que entrarà en vigor aquest dissabte, ha estat adoptada per raons « sanitàries » segons la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado. L'augment, que assolirà un 28%, hauria d’afectar moderadament el preu de venda al públic, ja que les empreses fabricants de tabac podrien assumir aqueix augment, sense repercutir-lo excessivament al moment de la comercialització. D’aquesta manera, el preu mitjà de les marques més consumides si situarà en una mitjana de 3,60 euros. Els beneficis assolits per l’Estat espanyol arran d’aquest canvi es destinaran a compensar una reducció d’impostos de 230 milions d’euros concedida aquesta setmana a les Petites i Mitjanes empreses del territori espanyol. Segons Salgado, la mesura també permetrà frenar el consum de tabac, en el marc d’una política de progrés sanitari. A més d’aquesta novetat, l’estratègia espanyola de control del tabagisme anirà acompanyada d’una prohibició de fumar en gairebé tots els espais públics tancats, a partir del proper 2 de gener. Tot i l’augment de preu, el preu de tabac espanyol serà inferior al francès, tot i que es reduïrà el marge que separa les dues categories de productes. Un possible nou augment de preu del tabac a l’Estat francès, d’un 6%, a partir de l’1 de gener, podria tornar a augmentar aquest mateix marge.

Confisquen joies falses, rellotges i peces de vestir, al Pertús i a La Jonquera

26 de des. 2010, 13:40 publicada per Alt Empordà

A pocs dies de Nadal, una àmplia ofensiva contra el comerç il·licit al Pertús Sud i la Jonquera acaba amb la detenció de 25 persones, presumptament relacionades amb la venda de 32.000 joies, rellotges i ulleres de marca. L'operació afecta 18 comerços de la zona.
Unes 32.000 peces de vestir, joies i altres articles falsificats han estat confiscats aquest dimarts per la policia espanyola al Pertús sota administració espanyola i a La Jonquera. Els objectes, habitualment comprats per consumidors francesos, han estat localitzats en 18 botigues, durant una operació sorpresa, que ha suposat la detenció de 25 persones. Els agents, que havien posat la zona sota observació des de feia diversos mesos, han identificat una xarxa, ben instal·lada, que també organitzava a la zona la venda de rellotges, ulleres i accessoris de moda. Des de feia uns dies, tots els articles, que eren objecte de rebaixes nadalenques, es comercialitzaven a preus amb descompte. Centenars de rellotges de luxe d'imitació, que se solien vendre generalment al vostat de productes originals, certificats per una marca famosa, han estat particularment confiscats en l'operació. Mitjançant aquesta acció, el Pertús Sud, anomenat "Los límites", i la zona comercial de La Jonquera, revelen el costat fosc del comerç a la zona fronterera, que pot ser també un centre de productes falsificats, venuts tant per ciutadans espanyols com francesos. La investigació ha estat possible gràcies a la participació de 50 agents i 15 experts especialitzats en l'autenticació de grans marques, ente les quals Louis Vuitton, d'articles de valor. Se n'ha pogut identificar unes 45, clarament copiades, en col·laboració amb la Secció de delictes contra la propietat intel·lectual i industrial de la Comissaria General de la Policia Judicial de Barcelona.

1-3 of 3