Música‎ > ‎Notícies Música‎ > ‎

Enganxar nou públic

4 de febr. 2011, 8:04 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 4 de febr. 2011, 9:10 per Ivaylo Dechkoff ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Els menors de 16 anys entraran gratuïtament al Teatre Municipal de Roses, que aplicarà descomptes de fins al 25% als menors de 25, aturats, jubilats i joves

El Teatre Municipal de Roses ha programat més d'una vintena d'espectacles, de diverses disciplines, entre febrer i maig, d'entre els quals n'hi ha de ben interessants, per diferents motius. A part de la programació, però, hi ha l'afany dels programadors del teatre de fer-hi anar nous públics, facilitant l'accés a les entrades, que sense cap mena de descompte tenen un cost eminentment popular. Per si fos poc, però, per primera vegada els menors de 16 anys tindran l'entrada gratuïta a tots els espectacles i concerts, i el descompte del 20%, que s'aplicava fins ara als menors de 25 anys, aturats, jubilats i joves amb el carnet del CAR, s'amplia al 25%. S'estableix també un altre descompte sobre el preu de les entrades, en aquest cas del 10%, als titulars del carnet de préstec de la biblioteca municipal Jaume Vicens Vives.

Obrirà el foc aquest cap de setmana, divendres, Pau Riba, amb el concert –que sempre és un espectacle– Ribaibal 2. Amb motiu del centenari de la mort de Joan Maragall, com és lògic, les iniciatives culturals relacionades amb la seva figura i obra sovintegen. És el cas de l'espectacle Joan Maragall, el ciutadà, dirigit i interpretat per l'actriu Rosa Novell, que també es podrà veure al teatre rosinc. Joan Maragall, el ciutadà, es va estrenar en la darrera edició del Festival Grec de Barcelona, està basat en una selecció de textos feta per la mateixa Rosa Novell, que els diu, i Lluís Quintana. Novell, a més, està acompanyada a l'escenari per la violoncel·lista Fanny Silvestre.

La maternitat d'Elna, un magnífic espectacle inspirat en aquella mena de paradís per a un nombre considerable de mares i embarassades exiliades de la Guerra Civil, que va crear la infermera de la Creu Roja suïssa Elisabeth Eidenbenz, història popularitzada per l'assaig que va publicar Assumpta Montellà, ha estat programat per a instituts, tot i que també hi tindrà accés el públic general. És un espectacle que barreja música, teatre i videoprojeccions, produït per Projecte Galilei –fruit de la complicitat existent entre Pablo Ley i Josep Galindo–, que també és responsable d'un altre dels espectacles que es veurà a Roses, Alícia ja no viu aquí, que es basa en el paper de la dona durant la postguerra i que també barreja el teatre i la música. Una fita destacada serà l'estrena, el maig, d'Un barret de palla d'Itàlia, d'Eugène Labiche, a càrrec del Grup de Teatre de Roses, sota la direcció d'Ignasi Tomàs.

Mazoni, Titot i David Rosell i Standstill, entre altres artistes, constitueixen la necessària dosi de música popular, mentre que La Pera Llimonera, Fadunito o la Companyia Al Vent duran a Roses els seus espectacles familiars.

Comments