Unes 15 famílies malviuen en garatges d'urbanitzacions d'Empuriabrava.

2 de febr. 2011, 14:27 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 8 de febr. 2011, 15:36 per Alt Empordà ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Els afectats majoritàriament són immigrants que treballaven en la construcció.
L'Ajuntament de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha detectat a una quinzena de famílies, algunes amb nens, que per la seva precària situació econòmica en trobar-se sense feina, malviuen en garatges llogats en una urbanització d'Empuriabrava.

Aquest dimarts la Diputació de Girona i el Consistori de Castelló d'Empúries han signat el primer dels convenis d'una línia de suports que preveu donar suport als consistoris de zones turístiques en l'àmbit de la mediació social de l'habitatge, amb l'objectiu de ajudar a famílies mal allotjades i millorar la qualitat dels habitatges.

El programa, 'C de mediació social a zones turístiques' pretén donar eines als consistoris amb problemes de mal ús de l'habitatge com la sobre-ocupació i l'infrahabitatge.

En el cas concret de Castelló d'Empúries l'aportació econòmica de la Diputació, 28.671 euros, es destinarà a la contractació d'un tècnic que coordinarà els aspectes de la mediació i l'equip interdisciplinari.

En els casos detectats en d'Empuriabrava de Infrahabitatge, els afectats majoritàriament són immigrants que treballaven en la construcció i han perdut els seus llocs de treball i que al no tenir recursos econòmics són víctimes dels propietaris de garatges que s'aprofiten de situacions desesperades.

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha recordat que "a Castelló tenim un 48% d'estrangers i molts d'aquests estrangers treballaven en la construcció i ara mateix s'han quedat sense feina i la capacitat econòmica que tenen ha canviat".

En aquesta línia ha mantingut que es tracta de "persones amb una capacitat adquisitiva baixa, i per tant com els propietaris saben que no poden fer-ho, s'aprofiten de les necessitats i es posen d'acord en el preu que paguen entre ells, però evidentment els garatges, sense ventilació, no són habitables ".

"Els propietaris volen treure un rendiment il.lícit i la gent que accepta anar a un lloc d'aquests és perquè les seves capacitats econòmiques no els permeten res més", ha indicat Güell.
 
EL MUNDO - 01/02/11
Comments