L'Alcalde de Girona, Carles Puigdemont, renuncia al seu salari amb un estalvi de 500.000 euros

1 de jul. 2011, 19:45 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 1 de jul. 2011, 19:48 ]
L'austeritat financera aplicada pel govern català es repercuteix a Girona, ciutat el nou batlle de la qual, Carles Puigdemont, ha decidit fer estalviar 500.000 euros a la col·lectivitat durant el seu mandat. Per això, elimina el seu propi salari d'alcalde del pressupost municipal.
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El nou batlle de Girona, Carles Puigdemont, que va ser elegit el passat 22 de maig i prendrà possessió del càrrec el proper divendres 1 de juliol, opta per la solidaritat en temps de crisi. Per això, ha decidit renunciar al sou que se li preveu com a alcalde, per tal de reduir les despeses inherents al funcionament del seu equip de govern municipal. Puigdemont, que també és diputat per la federació centrista Convergència i Unió, s'acontentarà del salari reservat a aquesta funció, que requereix presència regular al Parlament de Catalunya, a Barcelona. Segons ha calculat el mateix Puigdemont i ha destacat en unes declaracions fetes divendres a l'agència Europa Press, aquesta opció suposarà evitar una despesa de 500.000 euros al final del seu mandat, que es tancarà el 2015. A més, el consistori de Girona, anteriorment amb majoria socialista, passarà a tenir de 17 a 10 regidories, el que també suposa un estalvi important. 

El nou batlle, que accedeix al capdavant de l'ajuntament de Girona després d'un primer intent a les eleccions municipals de 2007, hauria d'anar repercutint a la ciutat, tot i que amb estil propi, la política de retallades dràstiquesaplicada des de fa 6 mesos per govern de la Generalitat de Catalunya, de la qual comparteix el color polític. En aquest sentit, vol treballar amb un govern "auster i reduït".

font: www.la-clau.net
Comments