Detenen a Empuriabrava un traficant carregat d'armes

25 de nov. 2010, 8:13 publicada per Sergi Franquesa Olivares

El buscaven a França per complir 20 anys de presó per pertànyer a una banda dedicada al tràfic de drogues i armes

La Guàrdia Civil ha enxampat a Empuriabrava Marc Andrei, un traficant francès d'armes i drogues que havia fugit del seu país, on havia de complir una condemna de 20 anys de presó. L'home, que té 69 anys, ha estat traslladat a Madrid i l'Audiència Nacional n'ha de tramitar l'extradició.

Fonts policials han explicat que l'operació va començar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que el sospitós residia prop de Roses i va establir un dispositiu de vigilància a la zona. Quan el van enxampar, el 19 d'octubre passat, Marc Andrei es va fer passar per Jacques Rouyer i va presentar documentació falsa. Els agents, però, li van agafar les empremtes dactilars i van comprovar que es tractava de la persona contra la qual hi havia l'ordre internacional de crida i cerca.

La Guàrdia Civil va desplaçar-se aleshores fins a la casa d'Empuriabrava on l'home s'havia amagat des que havia fugit de França i hi va trobar un arsenal d'armes. Els agents hi van comissar una pistola del calibre 7,65 amb tres carregadors i munició, una altra del calibre 6,35 amb dos carregadors i una munició, dos revòlvers del calibre 32 i 44, 21 cartutxos del calibre 7,65 i 200 del calibre 22. A més, també li van trobar diverses armes blanques prohibides, una defensa elèctrica i altres armes, com ara pistoles de bengales d'ús marí, una altra de fogueig i també una d'aire comprimit.

La Guàrdia Civil va trobar droga a la casa, noranta grams de marihuana repartits en diverses bosses.

Comments