El centre cultural de la SUF de Roses serà un edifici singular de 2.400 m²

1 de des. 2010, 3:48 publicada per Sergi Franquesa Olivares

L'estructura jugarà amb la fusió de l'interior i l'exterior amb una façana en dos volums

El futur centre social i cultural que es farà on ara hi ha la Societat d'Unió Fraternal (SUF) de Roses serà un edifici singular i futurista de 2.400 metres quadrats que tindrà un pressupost de 3 milions d'euros. Ahir es va escollir el projecte de l'estudi d'arquitectura Zero Cinc AM Arquitectura, que ha guanyat el concurs d'idees, al qual es van arribar a presentar fins a noranta propostes. Els projecte guanyador ha rebut 10.000 euros i també s'han entregat dos premis accèssits de 2.000 euros més per als finalistes.

L'empresa guanyadora s'encarregarà de redactar el projecte constructiu i també de la direcció de les obres. De fet, l'Ajuntament preveu que aquest equipament es podrà començar a construir l'any que ve i que estarà a punt el 2012. I és que el futur centre cultural i social de la riera Ginjolers forma part dels projectes inclosos dins el pla de barris que ha de revitalitzar el nucli antic de la població altempordanesa.

El jurat va destacar especialment la “valenta volumetria projectada i la magnífica relació que el futur edifici mantindrà amb els carrers exteriors, que aconseguirà que s'arribin a difuminar”. L'edifici jugarà amb dos volums, amb la qual cosa la façana quedarà dividida en dos i al mig hi haurà un espai interior que donarà llum als espais de dins. Una part de l'edifici serà de quatre plantes (planta baixa més tres) i l'altra serà d'una planta menys perquè s'adeqüi a les alçades dels edificis del carrer Trinitat, que és molt estret.

Espai per a tot

Pel que fa la distribució dels espais interiors, al soterrani s'hi posaran els espais que generen més sorolls o bé que no necessiten llum natural com ara el buc de joves, els tallers de cuina o la sala d'audiovisuals. A la planta baixa, hi haurà les activitats de la SUF i del centre cultural, a banda de la cafeteria i el vestíbul, que també serà sala d'exposicions. La planta primera serà per a les entitats, l'administració del centre i l'aula d'estudi. La segona planta serà per a l'espai infantil i a la tercera es posarà el taller d'arts plàstiques i l'espai de joves.

El projecte preveu l'establiment de mesures d'estalvi energètic, com ara l'ús de material de baix impacte mediambiental i també l'ús de materials reciclats. També hi haurà mesures per estalviar energia, amb un pla d'estalvi energètic.

Comments