La supressió de la línia Madrid-Girona no ajuda l'economia

28 de maig 2011, 8:33 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 28 de maig 2011, 8:38 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Diversos congressos previstos a Girona han estat cancel·lats des de l'inici de l'any.La supressió del vol Madrid-Girona, que la companyia Ryanair ha anat assegurant, representa un inconvenient econòmic per a l'última de les dues ciutats, sobretot per al seu Palau de Congressos. Aquest lloc de prestigi, acostumat a acollir nombrosos esdeveniments científics, assisteix amb impotència a l'anul·lació de diversos fòrums.
El director de l'Auditori-Palau de Congressos de Girona, Ramon Barnusell, va llançar dimarts un crit d'alerta en relació amb el seu establiment, que es beneficia d'un èxit indiscutible des de fa 5 anys. Des de  la inauguració, el 2006, uns 300 congressos s'hi han organitzat, amb una assistència mitjana de 478 persones i un impacte econòmic a la ciutat avaluat a 22,5 milions d'euros. Desgraciadament, de resultes de la decisió de la companyia aèria Ryanair de suprimir el vol directe Madrid-Girona en benefici de la nova plataforma de la companyia a l'aeroport de Barcelona-El Prat, una sèrie de congressos previstos a Girona s'han hagut d'anul·lar. 

Mentre que s'ha desenvolupat fins aquest divendres el Congrés mèdic de la societat espanyola de nutrició parenteral, només 650 congressistes dels 800 que s'hi esperaven s'han pogut desplaçar a Girona. Per manca de possibilitat de transport ràpid, els organitzadors ja han fet saber que no preveuen tornar a organitzar aquesta fòrum a Girona, per manca de vols des de Madrid. Anteriorment, per al mateix motiu, un festival de Dansa, que va atreure1.500 persones a Pasqua 2010, s'ha traslladat aquest 2011 a Barcelona, mentre que s'ha cancel·lat un Congrés d'infermeres previst al febrer. El director del Palau dels Congressos reclama que es restableixi un enllaç cap a Madrid, per no posar en perill els 64 llocs de feina de la seua institució. La companyia catalana Spanair s'està plantejant fer-se càrrec d'aquest servei, que resulta ser lucratiu, a partir del proper les de setembre. 


Comments