El macroprostíbul ´Paradise´ de la Jonquera obre les portes

23 d’oct. 2010, 6:39 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 23 d’oct. 2010, 6:51 ]

El local compta amb dues sales i 80 habitacions, on hi exerceixen la prostitució fins a 150 noies

ACN 
El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera ha obert les portes aquest dijous passades les 8 del vespre després d'una batalla judicial entre l'Ajuntament i l'empresa La Vimetera S.L. El consistori va denegar la llicència d'obertura l'any 2005, i l'empresa va recórrer la decisió, però el jutjat contenciós administratiu de Girona va desestimar la petició. El cas va arribar fins al TSJC, que finalment el febrer va donar llum verda a la instal·lació del bordell. El prostíbul, un dels més grans d'Europa, ha suposat una inversió de 3 milions d'euros. El seu propietari, José Moreno, ha estat detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners.
Passades les 8 del vespre, el polèmic macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera, a l'Alt Empordà, ha obert les portes amb normalitat. El local compta amb dues sales d'espectacles i 80 habitacions, on hi exerceixen la prostitució fins a 150 noies. El bordell, un dels més grans d'Europa, ha suposat una inversió de 3 milions d'euros.

L'obertura del macrobordell no ha estat exempta de polèmica, ja que l'Ajuntament de la Jonquera va denegar la llicència d'obertura l'any 2005 quan es va saber que s'hi volia instal·lar un prostíbul. L'empresa, La Vimetera S.L., va recórrer la decisió, però el jutjat contenciós administratiu de Girona va desestimar la petició. Finalment, el cas va arribar fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el mes de febrer d'aquest anys va acabar donant llum verda a la instal·lació del bordell i les obres es van reprendre. A finals de setembre, a més, un grup d'encaputxats van assaltar l'obra, van reduir el vigilant de seguretat i van calar foc a l'edifici. Arreglar els desperfectes de l'assalt ha costat al propietari més de 87.000 euros.

Un propietari detingut en diverses ocasions
El propietari del bordell 'Paradise', José Moreno, ha estat detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners. Només fa un mes, a finals de setembre, que Moreno va ser detingut per la policia estatal en el marc d'una operació per desarticular una xarxa que portava tant noies com nois des del Brasil per fer-los prostituir. Per aquest cas, actualment Moreno està en llibertat amb càrrecs i no pot sortir de l'Estat.

Comments