L'Empordà i el Penedès aspiren a albergar l'hipòdrom català

14 de gen. 2011, 14:27 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 15 de gen. 2011, 3:49 per Alt Empordà ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Bàscara i Subirats es postulen per a la capitalitat eqüestre buscant un impuls a les seves economies.
Els empresaris del Turf, nom que es dóna a les carreres de cavalls, volen donar un impuls definitiu al seu negoci a Catalunya. Diumenge es reuniran a Vila-seca (Tarragonès) amb representants municipals de Bàscara (Alt Empordà) i Subirats (Alt Penedès), les dues úniques localitats que disposen d'un projecte de construcció d'un hipòdrom en territori català, una vella idea que des de mitjans del segle passat intenta concretar-se.

La proposta de la Societat de Foment de la Cria Cavallina Espanyola (SFCCE), l'organització que regeix les carreres eqüestres, serà aportar recursos en forma d'ajudes i incentius per integrar un futur hipòdrom català en el negoci hípic espanyol. Oferirà patrocinadors, participants, assessorament, carreres i centres d'entrenament. El pla del sector és fomentar el creixement de l'afició, dels propietaris i de la celebració de carreres en recintes de segona fins a la definitiva construcció d'un hipòdrom. "Qualsevol proposta que existeixi ens interessarà", diu el seu president, Manuel García Orozco.

Les dues propostes

L'Equus Parc de Bàscara és una vella aspiració del seu alcalde, Lluís Lloret (CiU), que va veure esfumar-se la seva idea de construir un parc temàtic eqüestre amb hipòdrom inclòs fa uns anys, amb l'inici de les obres de l'AVE. "L'escalèxtric d'infraestructures va acabar amb el nostre pla. Ara tenim una pista en un espai de 12 hectàrees a l'espera de concretar un nou gran projecte que faci realitat el nostre somni", diu. A Subirats, el seu alcalde, Antoni Soler (ERC), promou des de fa temps la idea de l'Equestrian Penedès, que es finançaria amb capital privat i es complementaria amb una oferta turística basada en el cava.

El sector calcula que les carreres donen feina a 5.000 persones i facturen més de 50 milions d'euros anuals a Espanya. L'últim any ha crescut un 10% el nombre de proves disputades i un 8% els premis repartits. Un hipòdrom recapta per jornada uns 300.000 euros en apostes.

EL PERIODICO - 14/01/11

Comments