Adrià apadrina un projecte per convertir Roses en referent cultural mundial

19 de maig 2011, 4:00 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 19 de maig 2011, 4:29 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El projecte "Road. Land of Genius" (Ruta. Terra de Genis)
El cuiner Ferran Ad
rià apadrinarà el projecte "Road. Land of Genius" (Ruta. Terra de Genis), una sèrie de rutes culturals, naturals i gastronòmiques que volen convertir a Roses en referent
mundial i destinació turística imprescindible.

Roses vol traspassar fronteres i convertir-se en destinació internacional a través dels seus principals encants convertits en rutes: la gastronomia, la mar, els esports aquàtics i la pesca, els parcs naturals, els cellers amb les seves vinyes i l'art, segons ha explicat avui la alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.

En plena campanya electoral ia tan sols quatre dies dels comicis locals, Casamitjana ha presentat un projecte que compta amb socis i col.laboradors de la talla d'El Bulli Foundation, Albert Adrià, la Fundació Gala-Dalí, Turespaña, l'Agència Catalana de Turisme, al Celler de Can Roca, Estrella Damm, i els ajuntaments de Roses i Figueres, entre altres.

La idea d'aquestes rutes resideix a aconseguir utilitzar els recursos dels que "Roses i les seves localitats veïnes ja disposen" i oferir-los tots junts, com paquets convertits en diferents tipus de rutes que es poden oferir als turistes que ja visiten Roses, als que només van al Bulli, i fins i tot els que passen per Palamós en els creuers, ha assenyalat l'alcaldessa.

El projecte consisteix en muntar cinc rutes: la de la gastronomia-que inclou una infinitat de restaurants de la zona i la futura Fundació El Bulli -, la de la mar-amb els esports aquàtics i la pesca a la badia de Roses com a reclam-.


També la dels Parcs Naturals-Cap de Creus, Aiguamolls i Albera-, la de l'enoturisme-en la qual estarien incloses visites i tasts a les vinyes de l'Empordà-, i la de l'art, que té nom propi i cognom universal: Salvador Dalí .

"Es tracta de concentrar tot el potencial que tenim a l'Alt Empordà, tots els empresaris i tot el patrimoni i vendre aquestes rutes. Volem anar per tot el món i que la gent identifiqui Roses i l'Alt Empordà amb Ferran Adrià i Salvador Dalí" , ha dit Casamitjana en declaracions a Efe.

L'alcaldessa socialista ha afegit que la idea és llançar "com més aviat millor" dues rutes inicials, "la ruta genial", dissenyada personalment per Ferran Adrià i la "estrella", que comptaria a més amb la col.laboració d'Estrella Damm.

A dia d'avui, el projecte compta amb 75.000 euros aportats a parts iguals per l'Ajuntament de Roses, Turespaña i la Generalitat de Catalunya, ia més l'IESE s'està encarregant de fer-los el pla de negoci a partir del qual es convertirà aquest projecte en econòmicament sostenible.

Roses (Girona), 18 abr (EFE)
Comments