Ferran Adrià apadrina un projecte de rutes culturals entre Figueres i Roses

14 de gen. 2011, 14:07 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 15 de gen. 2011, 4:06 per Alt Empordà ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
'Terra de genis' s'estructurara al voltant de 4 eixos: parcs naturals, mar, gastronomia i patrimoni cultural.
El cuiner Ferran Adrià apadrina el projecte 'Terra de genis', una sèrie de rutes culturals entre Figueres i Roses que espera comptar també amb el suport del Museu Dalí.
Els alcaldes dels dos municipis, Santi Vila i Magda Casamitjana, respectivament, han signat avui a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà el conveni de col.laboració per a una iniciativa que conclourà la fase de planificació el proper juny.

Vila, que és també vicepresident de la Fundació Dalí, s'ha compromès a que aquesta es sumi al projecte i ha detallat que l'objectiu és que el milió de persones que anualment visita el Museu del pintor figuerenc "pernoctin a l'Empordà, perquè necessiten més temps ".

Casamitjana ha citat per la seva banda la importància de comptar amb el suport de Ferran Adrià, del qual ha recordat que construirà pròximament una edificació al Parc Natural del Cap de Creus que albergarà la seva fundació, relleu del restaurant El Bulli, i que ha descrit com "el Guggenheim de l'Empordà".

Santi Vila ha considerat que es tracta d'aprofitar els grans noms de la zona, però també el seu patrimoni, entre el qual ha subratllat el Castell de Sant Ferran de Figueres.

A més, Vila ha recordat l'arribada del tren d'alta velocitat a Figueres, que transforma tant la ciutat com el seu entorn "de perifèria a centralitat, així que mai hi ha hagut tantes cartes per jugar com ara".

Les rutes de 'Terra de genis' s'estructuraran al voltant de quatre eixos: parcs naturals, el mar, la gastronomia i el patrimoni cultural.

"L'objectiu és el dinamisme turístic per desestacionalitzar aquest sector", ha afegit Casamitjana. 
 
EFE - 14/01/11
Comments