Figueres abaixa el pressupost però manté el ritme d'inversió

22 de des. 2010, 1:11 publicada per Sergi Franquesa Olivares

L'Ajuntament ha pressupostat 48,6 milions pel 2011, set menys que aquest any.

El pressupost de l'Ajuntament de Figueres pel darrer any de mandat serà de 48.636.489 euros, mentre que s'han pressupostat unes despeses de 47,3 milions. La diferència d'1,3 milions és el romanent de tresoreria que s'arrossega des de l'any passat. El pressupost que ha elaborat l'equip de govern format per CiU-ERC-ICV és sensiblement inferior al de 55 milions que es va pressupostar per aquest any. Els responsables dels dos partits majoritaris del govern –el portaveu d'ICV no es va presentar a l'acte– van voler destacar que, en el context econòmic d'extrema dificultat, tot i rebaixar el pressupost s'han volgut mantenir les inversions, que pujaran a gairebé 5 milions d'euros. L'alcalde, Santi Vila, va recordar que es faran sense fer cap operació de crèdit i que la xifra de 5 milions és gairebé la mateixa que la prevista en ciutats més grans –referint-se a Girona–. “Estem veient com molts ajuntaments han optat per sacrificar les inversions; nosaltres les mantenim amb un xifra molt acceptable i sense recórrer al crèdit, només amb diners estalviats i que han sobrat d'altres que hem fet aquest any”, va comentar l'alcalde figuerenc. Els projectes més importants que s'afrontaran el proper any són al centre històric, amb les obres de reforma del carrer Canigó i la plaça de les Patates, la construcció d'un pavelló a Vilatenim, l'inici de la rehabilitació de l'antic escorxador i la transformació de la plaça de braus en un equipament esportiu.

Pel que fa a les despeses corrents, pugen a 21,5 milions (45,6% del total) i el cost del personal és de 14,9 milions (31,6%). En els ingressos, els provinents dels impostos i de les taxes suposen el 86% del total, ja que representen 37 milions.

En la presentació del pressupost, el tinent d'alcalde d'ERC, Xavier Besora, va valorar l'entesa entre els tres grups. “Totes les àrees hi han posat el coll i s'ha fet un pressupost condicionat pel deute i per la situació actual”, va comentar Besora. Per la seva part, l'alcalde, que juntament amb el regidor d'Hisenda, Albert Ollé, van explicar les xifres, va destacar l'aportació d'ERC. “Han participat amb vocació d'influir en el conjunt del pressupost, no només en les àrees que els afecten, i això és inusual”, va dir Vila amb una referència explícita als seus anteriors socis de govern, el PSC. El pressupost s'aprovarà dilluns en un ple extraordinari.

Comments