INDEPENDÈNCIA PER SORTIR DE LA CRISI

12 de set. 2012, 8:52 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 12 de set. 2012, 9:05 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Només quatre números, fets per sobre, sense entrar en detalls.

Si considerem la família mitjana de Catalunya de 3 persones, tenim 2.500.000 famílies, que produeixen, cotitzen impostos i consumeixen serveis.

Amb el sistema actual, cada família catalana produeix, de mitjana, 87.000 euros a l'any (PIB per càpita familiar), mentre que cada família espanyola, incloent-hi Catalunya, produeix 66.000 euros a l'any.

Amb el sistema actual, cada família catalana paga 20.200 euros a l'any d'impostos, i reb 11.800 euros a l'any de serveis. La resta, és a dir, 8.400 euros a l'any dels impostos pagats per cada família catalana es destinen a ajudar a pagar les seves despeses a les altres comunitats autònomes (PER AIXÒ NO VOLEN LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA, PERÒ TAMPOC ENS DEIXEN MARXAR).

Aquests 8.400 euros a l'any, de cada família catalana, que es regalen a la força, si es poguessin invertir a Catalunya fent obra pública tan necessària com carreteres lliures de peatges, vies de tren per poder rebaixar els costos elevadíssims de les nostres empreses en el transport de mercaderies, etc., generarien directe i indirectement, els llocs de treball suficients per acabar amb el 22 % d'atur que avui tenim.

I generarien un increment important d'enriquiment de la nostra economia, incrementant notablement el PIB per càpita i revitalitzant el comerç i el consum, perquè són diners d'AQUÍ que es gastarien AQUÍ.

I encara podríem afegir que cada família catalana paga, a més a més, uns 1.000 euros a l'any d'interessos bancaris per culpa de la mala transferència dels diners que Madrid ens ha de transferir per poder atendre les competències que Catalunya ha d'assumir (Sanitat, Ensenyament, Benestar, etc.).

Si tenim en compte que la Seguridad Social (és a dir, pagament de la sanitat pública i de les pensions) NO S'ALIMENTA d'impostos, sinó de les cotitzacions directes dels cotitzants, l'administració de l'ESTAT NO DÓNA CAP SERVEI DIRECTE AL CIUTADÀ. Tots els serveis directes al ciutada els donen les comunitats autònomes i els ajuntaments.

Però l'estat controla la major part dels impostos i amb la seva INJUSTA manera d'administrar-los ens provoca uns 1.000 euros a l'any, a cada família, d'interessos de finançament.

I a més a més ens critiquen i no ens tenen cap mena de respecte.

Joaquim Margarit

jm@empuriabravatotal.com

Comments