Involució autonòmica? Endavant

19 de gen. 2011, 16:01 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 19 de gen. 2011, 16:12 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Article d'opinió sobre la situació política i social de Catalunya.
Una vegada més, l’espanyolisme està a punt de fer un favor a l’independentisme: liquidar l’estat de les autonomies. Però no ho faran, no són imbècils. Faran com han fet amb l’Estatut: anar-lo llimant poc a poc, fins a deixar-lo inoperatiu però viu. En coma vegetal, suficient perquè els catalans ens indignem i fem una gran manifestació del 10 de juliol, però res més. Ens tenen la mida presa de fa segles. Saben que poden vexar-los i que no passem mai de la queixa, de la gesticulació d’ofesos.

L’estat de les autonomies fa molts anys que està mort, gairebé des del seu naixement. El van ofegar a base de cafè per a tots. D’autonomia només en volien Catalunya, Euskadi i, amb menys intensitat, Galícia. Per contrarestar això, primer es van inventar la condició de nacionalitat històrica per Andalusia i després, ja va tenir autonomia tothom qui va voler, fins i tot Ceuta i Melilla. El que havia nascut per significar la diferència entre Catalunya i Espanya, deixava de ser un fet diferencial. Per si en quedava algun dubte, després va venir el 23-F, que va posar fi a la broma i va engendrar la LOAPA que va donar forma política al que els colpistes havien intentat per les armes.

Des d’aleshores, l’estat de les autonomies és una xarxa on Catalunya té el mateix reconeixement polític que la Rioja. La reforma de l’Estatut era l’última possibilitat de trencar la xarxa i no ens van deixar. I ara diuen que preparen una involució autonòmica. Involució de què? Si no queda res, excepte la llengua i la CCMA. Si la volen fer que la facin, per veure si finalment els catalans obren els ulls i se n’adonen que l’únic camí per ser país és tenir un estat. La resta no va enlloc.
font: tribuna.cat
Comments