L'excap dels Mossos de Figueres denuncia Joan Delort per prevaricació i injúries

3 de des. 2010, 2:14 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 3 de des. 2010, 2:36 ]

L'inspector va ser suspès temporalment de sou i feina durant un mes per haver abandonat el lloc de treball en ple temporal del 8 de març

L'excap dels Mossos de Figueres, Ferran Gómez, ha interposat una denúncia contra el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, per un suposat delicte de prevaricació i d'injúries.

Gómez, que va ser suspès temporalment de sou i feina durant un mes per haver abandonat el lloc de treball en ple temporal del 8 de març, considera que se li van aplicar mesures cautelars “indignes”.

L'excap dels Mossos de Figueres assenyala Delort com un dels responsables de la seva situació i posa com a exemple les seves declaracions a un diari gironí, on assegurava que l'objectiu era “apartar-lo per sempre de Figueres, ja que no pot tornar perquè ha quedat totalment desacreditat davant les bases de la comissaria”.

Tot i que l'inspector Ferran ha presentat aquesta denúncia a tall particular, des del SME-CCOO manifesten que té tot el seu suport ja que consideren del tot “inadmissible que un secretari de Seguretat desprestigiï un membre del cos de Mossos d'Esquadra en un mitjà de comunicació”, ha comentat el portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra-CCOO, Antoni Castejón.

Des del sindicat s'aprecia que es va fer una “execució pública, mediàtica i professional” de l'inspector Gómez.

Finalment, mig any després, el càstig a l'excap dels Mossos de Figueres es va quedar en la inhabilitació per ascendir en l'escala de comandament durant un any, una decisió que també ha estat recorreguda per “excessiva”.

“El van prémer molt, li van retirar l'arma i la credencial com a mesures cautelars, i al final tot va quedar en res”, ha insistit Castejón, que ha recordat que “molta gent i molts mossos van quedar incomunicats durant la nevada”. “Per tant, aquest greuge comparatiu amb l'excap dels Mossos de Figueres no s'entenia i les declaracions de Delort a la premsa van demostrar que hi havia alguna cosa més”, ha afirmat el portaveu del sindicat SME-CCOO, que afirma que aquest conflicte “és una prova que no és bo que mani un polític, com Delort, a la Divisió d'Afers Interns (DAI)”.

Comments