Els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà demanen la dimissió del seu director Carles Coll "el Millet de l'Empordà"

16 de maig 2012, 9:13 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 16 de maig 2012, 9:28 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

La Diputació de Girona, principal patrocinador públic de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE), ha comunicat a Carles Coll, director i gerent de la formació, que el càrrec de director d'orquestra i el de gerent de la Fundació Orquestra de Cambra de l'Empordà no els pot ostentar la mateixa persona. Carles Coll va acceptar la seva renúncia a la gerència de la institució, per poder continuar com a director de l'orquestra. 
El patronat de la Fundació va celebrar ahir a la nit una reunió extraordinària a Castell/Platja d'Aro per debatre la situació actual i el futur de l'orquestra, després que alguns dels músics hagin denunciat "irregularitats" i hagin demanat la "dimissió" de Carles Coll.

Algunes d'aquestes "irregularitats" serien la inclosió a l'orquestra de músics sense contracte laboral, contractes mil·lionaris a dos familiars seus que no treballen a l'Orquestra, desviament de fons de l'Orquestra a contes privades, músics mileuristes que no cobren de fà 6 mesos, etc, etc.

Carles Coll

D'altra banda, en la reunió d'ahir a la nit també es va informar que des de fa setmanes, una empresa està elaborant una auditoria de les activitats econòmiques de l'orquestra, i que aviat es podrà presentar el balanç final.

En la reunió no s'hauria tractat la retenció a la frontera francesa d'alguns músics de l'orquestra que viatjaven sense papers. En canvi, si es va confirmar que el concert que l'Orquestra havia d'oferir divendres vinent dins el programa del Pati Cultural de la Diputació de Girona, en el marc de Temps de Flors, ha quedat definitivament suspès.

La Diputació de Girona aporta 100.000 € anuals a l'OCE, mentre els consells comarcals de l'alt i del baix empordà aporten 6.000 € anuals cadascun. També patrocinen l'orquestra les empreses Endesa i la Fundació Pere Miquel.

Arran del conflicte, els música han convocat una vaga que sembra d'incertesa les properes actuacions de l'orquestra.

Per seguir l'actualitat de l'Orquestra s'ha creat un grup al facebook: plataformaOCE

Comments