Un gironí vol revolucionar el tèxtil amb roba de fibra de bambú

27 de jul. 2011, 2:37 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 27 de jul. 2011, 2:41 ]
Es comercialitza a través de la firma Biotactex i les peces estan adreçades sobretot a persones amb pell sensible
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Un gironí pretén revolucionar el sector tèxtil sent el primer a l'Estat de dissenyar i confeccionar peces de roba amb fibra de bambú. La iniciativa és idea de Josep Mascarós, premi emprenedor 2010 del Consell Comarcal del Baix Empordà, i ho fa a través de l'empresa Biotactex, amb seu a Forallac.

La roba que es posa a la venda estan adreçades a tots els públics, però especialment a les persones amb problemes cutanis i propenses a les dermatitis i a les al·lèrgies. I és que la fibra de bambú és natural i ecològica, 100% biodegradable, bactericida natural i quatre vegades més absorbent que el cotó, a més de transpirable i protectora dels raigs UVA.

Aquest projecte empresarial, que es va començar a gestar el 2008, neix amb l'objectiu de facturar 1,5 milions d'euros en dos anys. La roba Biotactex ja es comercialitza per internet, a través de la web de l'empresa, i també es podrà adquirir a les farmàcies, principal canal de distribució alternatiu a la venda en línia. La primera col·lecció inclou bodis, pijames, mantes, mitjons i samarretes de color natural. L'any que ve s'ampliarà a roba de color i també esportiva.

De la ratafia al bambú
Josep Mascarós també és l'artífex de les infusions de ratafia sense alcohol distribuïdes sota la marca Alma. Amb aquest producte ja va aconseguir revolucionar aquest mercat i ara ho intenta en el tèxtil. Biotactex seguirà en tot el procés un respecte rigorós pel medi ambient, tant en la producció i en el tractament de les matèries primeres que importa dels països productors com en la confecció de les peces. Mascarós es manté optimista respecte a les previsions, donada “l'excel·lent acceptació de Biotactex en fires internacionals i establiments farmacèutics, a banda de l'augment exponencial de consumidors d'aquest tipus de productes”.

font: elpunt.cat
Comments