Ryanair suprimirà 18 vols amb partença des de Girona a partir del maig

20 de febr. 2011, 18:17 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 20 de febr. 2011, 18:20 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
L'aeroport de Girona, que pateix un període de crisi, Actualment en crisi, l'aeroport de Girona perdrà un volum d'1,7 passatgers anuals, en resposta a l'anunci de la companyia low cost Ryanair. El seu vicepresident, Michael Cawley, ha anunciat aquest dimecres l'absència d'acord amb el govern de Catalunya, amb per a conseqüència la supressió de 18 destinacions.
L'aeroport de Girona ha acollit amb terror, aquest dimecres al matí, una notícia comunicada pel seu principal operador, l'irlandès Ryanair. El transportista de low cost irlandès acaba d'optar per eliminar 18 de les seues destinacions amb sortida des de Girona, a falta d'acord amb la Generalitat de Catalunya, a la qual exigia 7,5 milions d'euros. Aquesta mesura categòrica consistirà asuprimir vols entre els més rendibles, sobretot cap a Madrid i Lanzarote, a les Illes Canaries, així com els enllaços cap a Düsseldorf, Gdansk, Estocolm, Hamburg, Eivissa, Lille, Londres, Oslo o encara Poitiers. En total, 46 destinacions continuaran disponibles entre les 64 que funcionen actualment. A nivell de rotacions setmanals, Girona acollirà per tant 194 sortides i arribades a partir del mes de maig, mentre són 300 actualment. Aquesta retirada hauria d'engendrar una pèrdua seca d'1,7 milions de passatgers anualment, després que Ryanair va oferir servei a 4 milions de viatgers el 2010, segons el vicepresident de Ryanair, Michael Cawley, que ha convocat una conferència de premsa espacial. Segons els seus càlculs, s'ha de preveure la destrucció de 1700 llocs de treball, directes o indirectes, a la regió de Girona, sobretot a la Costa Brava, arran d'aquest canvi major.

L'emissari brintàtic, segons qui la primera intenció Ryanair era continuar desenvolupant-se a Girona malgrat la seua instal·lació a Barcelona-El Prat el passat setembre, ha lamentat una manca de suport públic, condició indispensable per al manteniment a Girona del promotor dels preus baixos. Segons el nou govern de Catalunya, presidit pel centrista Artur Mas, el delicat context econòmic actual no permet finançar la presència del transportista irlandès mitjançant noves subvencions, que va prometre l'anterior govern, presidit pel socialista José Montilla, desbancat el passat mes de novembre. La setmana passada, Mas va avançar la idea de recuperar a mig termini la integritat de la gestió de l'aeroport de Girona, actualment sota responsabilitat de l'organisme públic espanyol Aena. Paral·lelament, la direcció del mateix aeroport va afirmar haver-se posat en contacte amb "tres noves aerolínies", que podrien parcialment compensar la defecció de Ryanair. Aquest dimecres al migdia, el director general de Transports i Mobilitat del govern català, Ricard Font, ha considerat l'estratègia de Ryanair com una"amenaça greu" per a l'aeroport de Girona.
Comments