Torna el temor que el TAV suposi la fi de la línia de tren de Portbou

15 de nov. 2010, 10:19 publicada per Sergi Franquesa Olivares

Alcaldes i usuaris lamenten els problemes que té el servei ferroviari a partir de Figueres

La línia de tren entre Figueres i Portbou ha tingut diversos problemes de servei, les últimes setmanes. Primer, perquè Renfe va anul·lar el servei pel vent i, ara, perquè no hi ha maquinistes. Els alcaldes de la zona critiquen que els problemes cada cop són més freqüents i que quan no és una cosa és una altra.
 
També els usuaris, que es preparen per muntar una plataforma d'afectats vinculada a Defensem el Tren de l'Empordà, pateixen, perquè això podria ser un primer pas per deixar de banda la línia quan arribi el TAV, que començarà a funcionar el mes que ve. La regidora d'ICV a Llançà, Anna Maria Pujol, diu que els usuaris es volen organitzar i que la setmana que ve hi haurà la primera reunió.

El territori confia que això sigui temporal però insisteix en la necessitat de mantenir la línia. Ja el 2007 els alcaldes van reclamar que no s'abandonés aquesta línia de tren.

Cada cop més afectació

Es van cancel·lar més serveis aquest cap de setmana, amb els primers trens que sortien de Girona i Figueres. Renfe va posar un servei alternatiu per carretera i dissabte, poc després de les set del matí, sortia un autocar que recollia els passatgers de l'estació de Girona i els portava fins a Sant Celoni, i allà enllaçava amb un tren de Rodalies que els acabava de dur a Barcelona. Dimarts, hi ha una reunió entre maquinistes i empresa per mirar de solucionar el problema.

Comments