Escàndal milionari a l'AVE entre Toledo, Conca i Albacete

28 de juny 2011, 8:27 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 28 de juny 2011, 9:04 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El servei només ha transportat 2.796 usuaris des de la seva posada en funcionament al desembre passat i té un cost de 18.000 euros diaris
Renfe ha decidit suprimir l'AVE que unia Toledo, Conca i Albacete per falta de demanda. El director de general de viatgers, Enrique Urkijo, ha anunciat aquest dilluns que el servei d'Alta Velocitat que la companyia ferroviària oferia des del passat mes de desembre deixarà de funcionar a partir d'aquest divendres 1 de juliol.

Segons el directiu, aquesta línia ha transportat només 2.796 usuaris en sis mesos. Una xifra que no cobreix el cost del manteniment del servei, que ha xifrat en 18.000 euros al dia.

Urkijo ha explicat que mentre l'AVE Toledo-Madrid funciona “com un tret”, la que uneix la capital castellanomanxega amb Albacete amb prou feines té nou passatgers diaris i la connexió amb Conca a penes set. Unes xifres que suposen un aprofitament de la línia de tot just el 4,7%.

Per aquest motiu, i donat que es tracta d'un servei que la companyia ja d'autofinançar-se amb la venda de bitllets als usuaris, Renfe ha decidit “optimitzar la seva oferta de trens entre Toledo i Albacete per adequar-se a la demanda real del corredor”.

L'actual servei de l'AVE des de Toledo serà substituït per dues noves connexions Avant, amb tarifes més econòmiques. A més, oferirà un bitllet combinat per als viatgers que vulguin continuar viatge a Cuenca i Albacete, tot i que s'haurà de realitzar un transbordament a Madrid.


Altres dades: aquesta obra ens ha costat als ciutadans uns 6.000 milions d'euros i el manteniment de les vies de l'AVE ens costen a tots 100.000 € a l'any per cada kilometre.

això sí, ha catalunya hem d'estalviar en els pressupostos de la generalitat  i encara no tenim AVE Barcelona-Figueres.
font: www.avui.cat
Comments