EMPURIABRAVA: EL SEGON TÚNEL DE VENT A ESPANYA

17 de nov. 2012, 10:52 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 18 de nov. 2012, 6:14 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
EL TÚNEL DE VENT D’EMPURIABRAVA 
El proper dimarts dia 20 obre les portes el Túnel de Vent d’Empuriabrava, una instal·lació singular, molt preuada i esperada pels aficionats al paracaigudisme i també per a aquells que tinguin ganes d’experimentar les sensacions de volar en caiguda lliure. 
Segons he llegit al Punt Diari, és un cilindre de 4,30 metres de diàmetre per 5,85 metres d’altura per on hi circulen vents d’uns 300 kms/hora com a màxim, és a dir una mica més forts que les tramuntanes que ens han visitat darrerament, però, això sí, bufant cap amunt. 
Els preus que es cobraran són, sempre segons he llegit a Punt Diari, 54 euros per volar durant dos minuts i per les instruccions prèvies de l’instructor que a més a més t’acompanyarà en el vol, lloguer d’equipament de casc, taps per a les orelles, ulleres i mono per volar i, també et regalen un video del teu vol. Els grups de 5 persones pagaran 210 euros i els professionals 570 euros l’hora. 

(NOTA DE L’AUTOR: si voleu fer-vos una idea, un dia de tramuntana us passegeu pel Passeig Marítim a l’encreuement amb Pompeu Fabra i podreu tastar les sensacions amb la meitat de vent del que hi ha al túnel). 
És una instal·lació atractiva, moderna, singular, que projectarà el nom d’Empuriabrava, però, i aquí l’eufòria de la novetat no ens ha de fer perdre l’objectivitat, no és la única a Espanya. I els periodistes que han tractat la notícia, una vegada més, se l’han “currat” molt poc. Diuen que, actualment, a Europa n’hi ha cinc (Anglaterra, França, Alemanya, Dinamarca i Txèquia) i que a Espanya no n’hi ha cap. 

Ja fa bastants anys que a la base militar d’Alcantarilla, a Múrcia, on hi ha l’Escola de Paracaigudisme de l’Exercit, hi ha un túnel de vent de 5 metres de diàmetre per 8 metres d’altura, amb vents de fins a 250 kms/hora, que fins fa un any i mig també era d’ús per als civils, pagant 730 euros per una hora de vol més 120 euros per la instrucció. 
El van projectar a l’Escola Politècnica Superior de Castelldefels i està promogut i gestionat per l’empresa Indra, controlada majoritàriament per Caja Madrid i per el seu promotor Rafael del Pino (fundador de Ferrovial). I Indra, ara fa un any i mig, va decidir tancar-ne l’ús al públic civil. 

Per part meva, els millors desitjos i pressagis per al nostre túnel, que penso que pot tenir un èxit important i molt beneficiós per a tots, i que podem aconseguir que triomfi demostrant, una vegada més, que a Catalunya som capaços de gestionar exitosament instal·lacions sofisticades. 

Vaja, com ja ho hem demostrat, a tall d’exemple, amb el Circuit de Catalunya, davant del fracàs dels circuits del Jarama i de Jerez de la Frontera, o amb Port Aventura en front de Terra Mítica, per posar un parell d’exemples. 

(Adjunto fitxa del Túnel d'Alcantarilla

Joaquim Margarit 
jm@empuriabravatotal.com
ą
Daniel Franquesa Olivares,
17 de nov. 2012, 10:55
Comments