Un espai per a la comarca al centre mateix de Figueres

9 de març 2011, 16:13 publicada per Sergi Franquesa Olivares

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
L'estiu començaran les obres per transformar l'antic escorxador en la Casa Empordà

Aquest estiu començarà la transformació de l'antic escorxador de Figueres en un espai que atragui i estiri els visitants del centre històric cap aquest sector de la ciutat. I ho farà, en una primera fase, com un espai rebatejat com a Casa Empordà, on es promocioni la comarca i, especialment, els productes autòctons. Això vol dir que els visitants tindran informació sobre pobles i productes alimentaris amb denominació d'origen o de qualitat de la comarca. I no només es tindrà informació sinó que també es podran adquirir els productes. Es calcula que hi ha gairebé 400 referències alimentaries que són característiques de l'Alt Empordà.

Aquesta temàtica ocuparà la nau central, mentre que a l'entrada es traslladarà l'oficina de turisme, que passarà a ser de primera categoria segons la nova normativa. També està previst un espai per fer-hi cursos i tallers en petit format. El que fins fa uns anys va ser el mercat del peix es transformarà en un espai de gestió i oficines.

El projecte, que ja va explicar aquest diari l'estiu passat, es va començar a gestar el 2008 i ara està previst que l'abril es puguin adjudicar les obres, amb la voluntat que s'inauguri a les festes de la Santa Creu de l'any vinent. De moment se'n farà una primera fase, amb un pressupost d'1,2 milions, i es deixa per més endavant actuar al lateral on ara hi ha l'arxiu comarcal, i també reformar la plaça de davant l'edifici. El projecte urbanístic per aquest espai urbà preveu també la desaparició dels aparcaments.

Tot plegat ha de fer que l'edifici sigui un reclam, principalment, per als visitants de la ciutat i que aquests allarguin el seu recorregut urbà més enllà dels carrers comercials i del Museu Dalí.

El Punt - 8/03/11

Comments