Veïns de Llers es queixen del barri de Sant Joan

12 de gen. 2011, 2:38 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 12 de gen. 2011, 7:36 per Alt Empordà ]
Han iniciat una recollida de signatures al poble per denunciar la inseguretat.
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Veïns de Llers han iniciat una recollida de signatures per demanar més seguretat a l'hora d'accedir a Figueres per la travessia del barri de Sant Joan. Molts veïns estan molestos perquè periòdicament tenen algun tipus d'incident a l'hora de passar per aquest punt viari. Majoritàriament, els llancen pedres i els trenquen el vidre del vehicle o els obren la porta del cotxe aprofitant que s'hi posa un menor al davant. “Aprofitant que els cotxes redueixen la velocitat a les esquenes d'ase s'hi posa al davant un menor, el conductor frena i un altre obre la porta i s'emporta el primer que troba als seients: la jaqueta o la bossa de mà”, explica l'alcalde de Llers, Carles Fortiana. Un matrimoni de la població hi ha tingut dos incidents d'aquest tipus en l'últim mes i, per aquest motiu, s'ha iniciat la recollida de signatures que es fa als establiments del poble o porta per porta. En el text es denuncia “la precarietat i la falta de seguretat al barri de Sant Joan” i es demana a l'administració que actuï.

La situació, que no és nova, fa que molts veïns de Llers o d'altres pobles com ara Terrades, Sant Llorenç de la Muga o Albanyà optin per, un cop són a Llers, utilitzar la carretera d'Hostalets per dirigir-se a Figueres, tot i que aquesta és més estreta i s'ha de donar més volta.

També es queixen dels problemes de seguretat viària que es produeixen al tram de carretera que hi ha entre el circuit dels Arcs i el giratori del carrer Ter, on sovint menors fan curses de motos o circulen a tota velocitat i sense casc. També coincidint amb l'horari de sortida de l'escola Pous i Pagès, s'acumulen els vehicles i dificulten la circulació. “Els cotxes s'aparquen en doble fila a costat i costat de la carretera i només queda un petit espai al mig per passar”, ha comentat Fortiana.

La majoria dels dies, però, hi ha una patrulla de la Guàrdia Urbana per controlar la sortida de l'escola, com passa en altres centres de la ciutat.

Publicat a EL PUNT 12/01/11

Comments