Notícies Cultura


Fires i Festes de la Santa Creu 2014

30 d’abr. 2014, 12:56 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 30 d’abr. 2014, 12:58 ]

Fires Santa Creu Figueres
A Figueres ja ho tenim tot llest per gaudir de la nostra festa major. Prop de 200 activiats, la majoria a l'aire lliure, pensades perquè tots els membres de la família passin unes Fires i Festes de la Santa Creu meravelloses.

Un any més, des de l'Ajuntament es vol fer un agraïment especial a totes les entitats i associacions figuerenques que organitzen activtats per la Santa Creu.

Bones fires i Visca Figueres!!!!!


descarrega't el programa

MARATÓ LITERÀRIA

31 de març 2014, 5:42 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 31 de març 2014, 5:42 ]

Enguany és l'onzena edició de la Marató Literària de Lectura que organitza el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Consorci per a la Normalització Lingüística i amb col·laboració del Museu Memorial de l'Exili.

En aquesta ocasió, la Marató està dedicada al 75è aniversari de l'Exili republicà 1939-2014.

Aquesta Marató tindrà lloc el divendres 25 d'abril de les 9 h a les 21 h a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà al Cr. Nou, 48 de Figueres.

Per poder-hi participar, qualsevol persona interessada es podrà insdriure abans del 22 d'abril:

- Telefònicament al número 972 51 43 55

- Per correu electrònic cultura@altemporda.org

- Presencialment al Servei de Cultura i Educació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (planta baixa).

 

Carnaval de Roses 2014

28 de febr. 2014, 5:56 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 28 de febr. 2014, 5:57 ]

carnaval de roses

PROGRAMACIÓ 2014

 

Dijous 27 de febrer

- A les 21.30 h, des de la plaça de Catalunya fins la plaça de Frederic Rahola, Cercavila de benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

- A les 22 h, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Lectura del Pregó del Carnaval 2014, a càrrec d'en Joan Pera.

- Tot seguit ball amb el grup Tràfic i música amb els DJ's de Joventut Rosinka.

Divendres 28 de febrer

- Pels carrers de la vila Matinades de Carnestoltes, a càrrec de la Companyia de la Ciutadella (miquelets i canoners).

- A les 18 h, davant de la Ciutadella, concentració de colles per a la passada.

- A les 20.30 h, al llarg de l’avinguda de Rhode, l’Associació Rosinca de Festes repartirà galetes i garnatxa al públic assistent.

- A les 21.00 h, al llarg de l'av. de Rhode, passada del divendres.

Tot seguit, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, ball amb els grups The Covers Band i 7Drock.

I, al Pavelló Municipal d'Esports, discomòbil Gres-k.

Dissabte 1 de març

- A les 16 h, al llarg de l’avinguda de Rhode, passada infantil.

Tot seguit, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, discomòbil infantil.

- A les 23 h, al Pavelló Municipal d'Esports, discomòbil Gres-k.

- A les 24 h, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, gran festa amb el grup Hotel Cochambre.

Diumenge 2 de març

- A les 12 h, al llarg de l'avinguda de Rhode, passada de petits i grans.

- A les 18 h, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, concert i ball per a la gent gran amb l'orquestra La Selvatana.

- A les 20 h, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, proclamació dels Reis i les Reines del Carnaval 2015 (categories de la gent gran i infantil incloses). Tot seguit, el ball continuarà amb l'orquestra La Selvatana.

- A les 22 h, al Pavelló Municipal d'Esports, discomòbil Gres-k.

Dilluns 3 de març

- A les 13 h, al passeig Marítim, arrossada popular.

- A les 18.30 h, des de la plaça de Catalunya fins a la Perola, seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes i enterrament de la sardina, amb l’espectacle pirotècnic dels Senyors del Foc.

Tot seguit, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, acte de lliurament de l’Ànec d’or en reconeixement al foment de les tradicions locals per part de l’Associació d’Amics de les Festes i les Tradicions, lectura del testament del difunt Rei Carnestoltes a càrrec de La Minúscula Teatre i ball amb l'orquestra Swing Latino.

NOTES: En cas de mal temps l’arrossada es realitzarà al Pavelló Municipal d'Esports.

I RECORDEU QUE A CARNAVAL TOT S´HI VAL !!

gran dia per la colla dels Vailets de l'Empordà

26 de maig 2013, 18:04 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 26 de maig 2013, 18:05 ]

Vailets de l'Empordà
Avui, 26 de maig, ha sigut un gran dia per la colla dels Vailets de l'Empordà

Al matí, a Sant Miquel de Fluvià, durant la fira d'artesania, els Vailets han iniciat la cercavila amb un pilar de 4 a la primera plaça. Metres més endavant s'ha alçat un altre pilar de quatre. En arribar a la plaça, els Vailets han descarregat el 3 de 6 sense cap problema, ja que aquest castell ja el tenen assolit de fa setmanes. Després, el pilar de 4 de dones que inesperadament s'han atrevit a caminar uns metres. Amb l'emoció, els Vailets han volgut tirar el 4 de 6, però s'ha quedat en un intent desmontat, ja que de terços ha quedat molt tencat i l'han hagut de baixar quan encara no s'havien col·locat els dosos. Per acabar la diada a Sant Miquel del Fluvià, s'ha fet un altre pilar de 4.

Però la diada de Vailets no s'ha acabat aquí. A la tarda s'han desplaçat a Empuriabrava, en motiu del 5é aniversari del Gran Café Empuriabrava, un dels col·laboradors que més ha ajudat econòmicament a la colla en els seus inicis. allà han tornat a fer el pilar de 4 de dones caminat, tot i que després d'uns metres ha caigut. Tot i l'entrebanc, han descarregat el 3 de 6 per segon cop en un dia. El cap de colla ho ha vist clar, i amb la col·laboració del públic a la pinya han decidit tornar a intentar el 4 de 6. Aquest 4 de 6 s'ha descarregat per primer cop a la història de Vailets. La colla, des del dia de la seva fundació, s'havia posat per objectiu aconseguir 3 castells de 6 pisos en una actuació. I només en quedava un. Per això, la junta tècnica no ha dubtat en tirar el tercer castell de sis pisos a plaça. I seguidament, s'ha intentat el 4 de 6 amb agulla, que s'ha hagut de desmuntar per què el tronc no estava bé. Però la colla no s'ha rendit i volia aconseguir fer els 3 castells de sis en una actuació. S'ha intentat el 4 de 6 amb agulla per segon cop, i tot i que els terços s'han entrat, finalment han aconseguit descarregar-lo entre plors i crits d'alegria. S'ha aconseguit el 4 amb agulla per primer cop a la història de Vailets.

Avui ha sigut un dia històric per la colla de Castelló. Han aconseguit fer una actuació de gama de 6 en només 6 mesos de vida de la colla, estrenant el 4 de 6 i el 4 de 6 amb agulla, a l'Empordà, una zona que no té tradició castellera. És una fita que no havien imaginat en els inicis i que han celebrat banyant-se amb cava al mig de plaça. De fet, l'actuació de castells de 6 estava prevista pel mes de setembre, durant el bateig de la colla. Per això, per als Vailets aquesta fita és molt important, i a més ho han aconseguit al seu poble. Aconseguir els 3 castells de 6 en una actuació permet, als Vailets, canviar la camisa de color blanc, per la camisa blau cel!!!!!


Vailets vol compartir amb tothom aquesta alegria, i animar a més gent a formar part d'aquesta colla, que a poc a poc (o ràpid) s'està fent un lloc a la familia castellera.

I la setmana que vé a Terrassa, actuaran al barri de la Maurina al costat dels castellers de Terrassa.

Esperem que sigui del vostre interés i en pugueu fer la màxima difusió.

Per a més informació:

Sònia Duñach 
626 827 948 

www.vailetsdelemporda.cat

Fotografia: 4 de 6 amb agulla.

arriba la Marató Literària de Lectura dedicada a Salvador Espriu

5 d’abr. 2013, 16:15 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 5 d’abr. 2013, 16:19 ]

Marató Literària de Lectura dedicada a Salvador Espriu
Un any més, i en la desena edició, arriba la Marató Literària de Lectura que organitza el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i el Consorci per a la Normalització Lingüística. 

En aquesta ocasió, la marató literària està dedicada a Salvador Espriu.


La present edició tindrà lloc el proper 20 d'abril d'enguany de les 9h a les 21h a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (Cr. Nou, 48 de Figueres). 


Per poder-hi participar, qualsevol persona interessada es podrà incriure abans del 19 d'abril : 

- Telefònicament al número 972 514 355

- Presencialment al Servei de Cultura i Educació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (2n pis)

- Per correu electrònic cultura@altemporda.org

- A travers del link de la Web altemporda.org.

Pròxima exhibició Vailets de l'Empordà

27 de febr. 2013, 2:59 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 27 de febr. 2013, 3:04 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Vailets de l'Empordà
El pròxim dia 17 de març, Vailets de l'Empordà juntament amb familiars i amics, farem una ofrena a la Mare de Déu del Mont, acompanyada d'una exhibició castellera, i celebrant el tercer mes que Vailets va sortir a la llum pública. Recordem que el primer acte públic va ser la Fira de Nadal de Castelló d'Empúries, el dia 2 de desembre de 2012, on els primers membres van explicar als veïns que s'estava muntant la Colla al poble. 

Tot i que fa relativament poc de la primera exhibició a Castelló d'Empúries, amb dos pilars de 4 i varis castells nets, ara ja tenim enxaneta i intentarem pujar un pis més, tal i com reclamava la pinya en la primera exhibició. És possible, doncs, que el dia 17 de març es vegi el primer castell de Vailets a la Mare de Déu del Mont.

Es preveu realitzar un pilar dins el santuari i la resta de construccions realitzar-les en finalitzar la missa. Després d'aquesta exhibició, la Colla i amics faran una calçotada juntament amb l'associació Enlairant Figueres, que col·labora en la organització de la diada.


+info: Sònia Duñach

Ass. castellera Vailets de l'Empordà

www.vailetsdelemporda.cat

telf: 626827948

vailetsdelemporda@gmail.com

FESTA DE LA CANDELERA, LA FESTA MAJOR D’HIVERN D’EMPÚRIA BRAVA

30 de gen. 2013, 12:26 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 30 de gen. 2013, 12:28 ]

FESTA CANDELERA
Les activitats que es porten a terme són molt variades, a l’entorn de la diada de 
la Candelera , la patrona de la població, el 2 de febrer, però especialment cal destacar les col.laboracions de les diverses entitats a l’hora d’organitzar la programació, que juntament amb les sardanes i el ball són l’element tradicional de la festa patronal.

Un dels actes més emblemàtics de la festa és la cerimònia religiosa de benedicció de les candeles i el cant dels goigs de la Mare de Déu de la Candelera, en el marc de la missa solemne dedicada a la Verge. Des de l’any 2003 s’entreguen els premis Espiga i Timó per premiar la tasca de persones i entitats de Castelló d’Empúries. També es programen un conjunt d’actes culturals de garn qualitat: exposicions, conferències, presentacions de llibres...

DE FOIX ALS BEATLES PER INAUGURAR L'ACÚSTICA 2012

31 d’ag. 2012, 7:51 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 31 d’ag. 2012, 7:54 ]

Bebe Acustica Figueres 2012
Tot i la coincidència amb l'horari del partit de Supercopa l'estrena de l'Acústica ha reunit mig miler de persones al Claustre de l'Institut Ramon Muntaner on Gertrudis ha estrenat un espectacle dedicat a JV Foix. Els de la Garriga ha ofert un repertori inèdit amb textos del poeta dels que només "Pepa la lletera" es troba en la seva discografia. En format de septet Gertrudis ha sorprès els seus seguidors amb una sonoritat càlida rica en percussió, amb moments de protagonisme pel piano, el so del violí marca d ela casa i un toc de vent amb Xavi Ciurans bufant el trombó. Després de les dotze cançons d'homenatge a Foix, i davant la insistència del públic, el grup ha recuperat "El meu germà" i "Samarreta", dos dels seus èxits més populars.

La primera jornada de l'Acústica s'ha tancat al Music Hall on Jofre Bardagí, al capdavant de The Beetles, ha ofert una selecció de cançons del quartet de Liverpool. El local de la plaça del Sol s'ha convertit en una mena de The Cavern Club per reviure cançons com "Birthday" o "Back in the USSR".

+info: festival acustica

Poemestiu, amb els damnificats per l'incendi.

26 de jul. 2012, 10:14 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 26 de jul. 2012, 10:16 ]

Poemestiu
El Poemestiu comptarà amb la paticipació de grans figures dins del panorama poètic català (Carles Hac Mor, Ester Xargay, Josepmiquel Servià, David Caño, David Madueño, Ricard Garcia) i també amb un bon nombre de reconeguts poetes empordanesos, molts dels quals han publicat poemaris durant el 2011 o el 2012: Carme Pagès, Quim Ponsa, Teresa Bosch, Raimon Gil Sora, Daniel Ruiz-Trillo, Quim Martínez, Montserrat Oriol, Daniel Ferrer, Jep Perxés... També hi participaran 2 cantants i 2 músics.

A més, és un festival únic per diversos motius:

- És gratuït.

- És 100 % en català.

- És independent.

- Té paritat de gènere

- És un festival solidari, que donarà una part del seu benefici a Càritas Figueres.

L'organitza versos.cat, un bloc poètic col·lectiu.

Podeu trucar al director del festival per parlar-ne, entrevistar-lo, per a dubtes, informació o per convidar-lo a algun programa. Oferim també la possibiltiat d'un recital en directe al programa i/o algun llibre per a sortejar entre els lectors/oients/telespectadors.

Director del festival: Daniel Ruiz-Trillo 671 39 90 46 darrutri@yahoo.ca

PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL MUGADA DE MÚSICA I POESIA 2012

6 de jul. 2012, 1:24 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 6 de jul. 2012, 1:26 ]

L’Associació Cultural Mugada us convida a la roda de premsa de presentació de la segona edició Festival Mugada de Música i Poesia 2012, el proper dijous 12 de juliol, a les 12 del migdia, al bar Soul Cafè, a Figueres.

Durant l’acte comptarem amb la intervenció de Jordi Cantenys i Víctor Bonet (Associació Cultural Mugada), Patrícia Serrat (Regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Sant Llorenç de la Muga) i Eduard Canimas (cantautor, participant en l’edició del 2012).

 

El Festival Mugada de Música i Poesia és un certamen que se celebra durant un únic dia a la localitat empordanesa de Sant Llorenç de la Muga, al costat d’un indret conegut com la Font Pudosa, vora el riu Muga. És una trobada sense afany de lucre que ofereix, de franc, un seguit de propostes nacionals de música i/o poesia, de diversos estils, generacions i procedències. Enguany arriba a la segona edició després d’un debut el 2011 amb les actuacions de Toti Soler, Pau Riba, Roger Mas, Hermann Bonnin & Sabine Dufrenoy, Mariona Segarra i Joanjo Bosk, entre d’altres, que va superar amb escreix totes les expectatives de l’organització.

 

Francesc Pi de la Serra, Enric Casasses, Eduard Canimas, Joan de Sagarra Bradien amb Eduard Escoffet, Misaluba Quintet de Fusta amb Carles Hac Mor i el Duet Ditifet són alguns dels artistes que participaran a la segona Mugada, que se celebrarà el proper dilluns 6 d’agost.

 

Al final de la roda de premsa es servirà un vermut.

 

DIA: DIJOUS 12 DE JULIOL

HORA: 12:00

LLOC: SOUL CAFÈ (C/ Rodes, 19, Figueres).

 

Preguem que confirmeu la vostra assistència. Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb Martí Farré (619 888 378) o Irene Armangué (687 22 53 88).___________________________________________

Festival Mugada de Música i Poesia

Comunicació i Premsa

www.mugada.cat

comunicacio@mugada.cat

1-10 of 52