Avui, presentació del disc del conjunt VOX (21.30 h al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà)

20 de des. 2010, 8:12 publicada per Alt Empordà
Les finalitats d'aquest Cor de la Bisbal són el conreu, estudi i difusió de la música - preferentment vocal - de tots els temps, països i escoles; amb un interès especial a fer conèixer més i difondre les composicions del Mestre Carreras Dagas

Joan Carreras i Dagas (Girona, 7-9-1823; la Bisbal d'Empordà, 19-11-1900)
Desenvolupà una brillant tasca musical al llarg de la seva vida com a compositor, pedagog i bibliòfil. De fet, la secció de música de la Biblioteca de Catalunya s'inicia amb la seva important col·lecció de llibres i partitures que reuní el mestre al llarg de 40 anys.
El 1848 fundà a Girona el que es considera la primera escola de música de la ciutat. A més, aquell mateix anys s'estrena la seva primera òpera al Teatre Municipal de Girona. 
El 1861 es traslladà a Barcelona on formà part de l'orquestra del Liceu, fou mestre de capella de l'església Nostra Senyora del Pi de Barcelona i mestre de música i director d'orquestra de la Escuela de Ciegos y Sordomudos de Barcelona. El 1873 fundà a Girona la primera escola per a discapacitats.
Després de residir quatre anys a Pons (França) s'instal·là a la Bisbal d'Empordà on residí fins el seu decés.
La vila guadia d'uns dels períodes més importans de la seva història (teatres, casinos, orquestres, cors...), un ambient immillorable per a desenvolupar la seva tasca musical i cultural.
Fundà una escola de música subvencionada per l'ajuntament on es formaren els millors músics empordanesos (Pere Rigau, Josep Mª Soler, Magne Bosch...), deixebles que fundaren o formaren part de les cobles modernes (la Principal de la Bisbal, els Montgrins...)
  
Comments