Nova instal·lació a la Ciutadella de Roses

13 d’abr. 2011, 3:31 publicada per Sergi Franquesa Olivares   [ actualitzat el 13 d’abr. 2011, 3:49 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
La torre medieval del fortí obre un espai cultural permanent.
El recorregut que l’Espai Cultural La Ciutadella permet fer per la seva història, tant des del propi museu com a través de l’itinerari pel recinte arqueològic, s'ha ampliat amb l’obertura d’un nou espai dedicat a la vida i usos dins les “Muralles” durant la segona meitat del segle XX. Amb aquesta intenció ha estat condicionada la torre medieval del fortí del recinte, que ha obert al públic amb la instal·lació del documental “Històries al Marge”, que completarà el discurs sobre la història del monument des dels primers als darrers pobladors.

El documental “Històries al Marge” mostra aquella Ciutadella que els rosincs coneixien com “les Muralles”. És la història de la Ciutadella explicada a partir d’alguns dels usos que va tenir al llarg del segle XX, fins a la seva obertura a la ciutadania a partir de la dècada de 1980. Els horts, el camp de futbol, els habitatges precaris, són alguns dels més destacats.

La ubicació escollida per a aquesta instal·lació ha estat la torre medieval que forma part del fortí del recinte, datat del segle XIX, on s’han dut a terme treballs de neteja, adequació i il·luminació. D’aquesta manera, la Ciutadella recupera un altre dels seus espais i el dota de contingut cultural, tal i com va fer amb l’antic magatzem adossat a la muralla medieval (convertida en sala d’exposicions temporals), amb la casamata del Portal de Mar del recinte (laboratori arqueològic), o amb els imminents projectes de reconversió de les casamates del Baluard de Sant Andreu com a magatzems arqueològics i aula de formació.
 
Publicat a DESCOBRIR.CAT 
Comments