gran dia per la colla dels Vailets de l'Empordà

26 de maig 2013, 18:04 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 26 de maig 2013, 18:05 ]
Vailets de l'Empordà
Avui, 26 de maig, ha sigut un gran dia per la colla dels Vailets de l'Empordà

Al matí, a Sant Miquel de Fluvià, durant la fira d'artesania, els Vailets han iniciat la cercavila amb un pilar de 4 a la primera plaça. Metres més endavant s'ha alçat un altre pilar de quatre. En arribar a la plaça, els Vailets han descarregat el 3 de 6 sense cap problema, ja que aquest castell ja el tenen assolit de fa setmanes. Després, el pilar de 4 de dones que inesperadament s'han atrevit a caminar uns metres. Amb l'emoció, els Vailets han volgut tirar el 4 de 6, però s'ha quedat en un intent desmontat, ja que de terços ha quedat molt tencat i l'han hagut de baixar quan encara no s'havien col·locat els dosos. Per acabar la diada a Sant Miquel del Fluvià, s'ha fet un altre pilar de 4.

Però la diada de Vailets no s'ha acabat aquí. A la tarda s'han desplaçat a Empuriabrava, en motiu del 5é aniversari del Gran Café Empuriabrava, un dels col·laboradors que més ha ajudat econòmicament a la colla en els seus inicis. allà han tornat a fer el pilar de 4 de dones caminat, tot i que després d'uns metres ha caigut. Tot i l'entrebanc, han descarregat el 3 de 6 per segon cop en un dia. El cap de colla ho ha vist clar, i amb la col·laboració del públic a la pinya han decidit tornar a intentar el 4 de 6. Aquest 4 de 6 s'ha descarregat per primer cop a la història de Vailets. La colla, des del dia de la seva fundació, s'havia posat per objectiu aconseguir 3 castells de 6 pisos en una actuació. I només en quedava un. Per això, la junta tècnica no ha dubtat en tirar el tercer castell de sis pisos a plaça. I seguidament, s'ha intentat el 4 de 6 amb agulla, que s'ha hagut de desmuntar per què el tronc no estava bé. Però la colla no s'ha rendit i volia aconseguir fer els 3 castells de sis en una actuació. S'ha intentat el 4 de 6 amb agulla per segon cop, i tot i que els terços s'han entrat, finalment han aconseguit descarregar-lo entre plors i crits d'alegria. S'ha aconseguit el 4 amb agulla per primer cop a la història de Vailets.

Avui ha sigut un dia històric per la colla de Castelló. Han aconseguit fer una actuació de gama de 6 en només 6 mesos de vida de la colla, estrenant el 4 de 6 i el 4 de 6 amb agulla, a l'Empordà, una zona que no té tradició castellera. És una fita que no havien imaginat en els inicis i que han celebrat banyant-se amb cava al mig de plaça. De fet, l'actuació de castells de 6 estava prevista pel mes de setembre, durant el bateig de la colla. Per això, per als Vailets aquesta fita és molt important, i a més ho han aconseguit al seu poble. Aconseguir els 3 castells de 6 en una actuació permet, als Vailets, canviar la camisa de color blanc, per la camisa blau cel!!!!!


Vailets vol compartir amb tothom aquesta alegria, i animar a més gent a formar part d'aquesta colla, que a poc a poc (o ràpid) s'està fent un lloc a la familia castellera.

I la setmana que vé a Terrassa, actuaran al barri de la Maurina al costat dels castellers de Terrassa.

Esperem que sigui del vostre interés i en pugueu fer la màxima difusió.

Per a més informació:

Sònia Duñach 
626 827 948 

www.vailetsdelemporda.cat

Fotografia: 4 de 6 amb agulla.