‘Pa negre' acapara els Premis Gaudí

18 de gen. 2011, 1:05 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 18 de gen. 2011, 1:09 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Agustí Virallonga, millor director i Nora Navas, millor actriu per l'adaptació cinematogràfica d'Emili Teixidor, que també s'endú el premi a la millor pel·lícula
El guardó al millor actor ha estat per a Eduard Fernández per 'La mosquitera', d'Agustí Vila
Jordi Dauder recull el Gaudí d'Honor
La gran favorita de la nit, Pa negre, ha començat a acaparar premis Gaudí només començar la cerimònia de lliurament dels premis del cinema català. Marina Comas ha aconseguit el Gaudí a la millor actriu secundària per Pa negre i Mercè Paloma s'ha endut el Gaudí al millor vestuari, també per Pa negre.

El Gaudí als millors efectes especials/digitals ha estat per a Josep Maria Aragonès per 'Viatge màgic a l'Àfrica'.

Seguidament, la pel·lícula d'Agustí Villaronga s'ha endut dos guardons més, el Gaudí al millor secundari, Roger Casamajor i el Gaudí al millor maquillatge i perruqueria per a Satur Merino i Alma Casal.


Quant al Premi Gaudí a la millor pel·lícula per televisió ha estat per a 'Quatre estacions', escrita i dirigida per Marcel Barrena.

Però el primer premi significatiu, ha anat per a una altra pel·lícula. El premi al millor actor ha anat a parar a Eduard Fernández per 'La mosquitera', d'Agustí Vila.

Els següents Gaudí han estat novament per a 'Pa Negre', primer el guardó a la millor direcció de producció per a Aleix Castellón i seguidament el Gaudí al millor so per a Fontrodona, Novillo i Casals.


Gaudí d'Honor
Precedit per un discurs del president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha arribat l'esperat i anunciat Gaudí d'Honor per a Jordi Dauder en reconeixement a la seva trajectòria.

I de seguida ha continuat la festa de 'Pa Negre', que ha rebut el Gaudí a la millor música original per a José Manuel Pagán per 'Pa negre' i tot seguit dos premis grossos, el de la millor actriu per a Nora Navas, i el de millor director, per a Agustí Villaronga.

Els altres premis grossos han estat per Bicicleta, cullera, poma el guardó al millor documental, per Buried el dedicat a la millor pel·lícula en llengua no catalana i, finalment, el rpemi a la millor pel·lícula ha estat, com no podia ser d'altra manera, per a Pa negre.

font: avui.cat
Comments