Perpinyà divulga la temporada 1 del Teatre de l'Arxipèlag

18 de juny 2011, 0:19 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 18 de juny 2011, 0:30 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
La primera verdadera temporada del Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà, que obrirà les portes el 10 d'octubre, s'ha comunicat aquest dijous a la tarda. Amb teatre, música, dansa, circ i arts creuades, 54 dates haurien de seduir un públic ample, al voltant d'un lloc monumental. A tall de senyal que els temps estan canviat, una veritable programació d'òperes és possible per primera vegada al Rosselló.
Abans de la seua inauguració, prevista el 10 d'octubre, el Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà s'ha presentat al públic, aquest dijous a la tarda. La sala rock El Mediator ha acollit una conferència de premsa pública, amb un públic de 200 persones, que han tingut la primícia de descobrir les dates de la primera verdadera temporada del que s'ha de convertir en el nou teatre del Rosselló concebut per l'arquitecte francès Jean Nouvel. Imaginat com una "àgora atenesa" segons les paraules del tinant de Cultura de Perpinyà, Maurice Halimi, aquest conjunt acollirà espectacles de teatre, musica i dansa, "que cap altra sala perpinyanenca no podia rebre fins a avui, per falta d'espai", segons l'explicació donada pel seeu director, Domènec Reixach. La sessió, a la qual ha assistit la trentena de col·laboradors d'aqueix Establiment Públic de Cooperació Cultural (EPCC), ha comptat també amb la participació de Josianne Collerais, vicepresidenta de la Regió Llenguadoc-Rosselló, patrocinadora. Aquesta ha insistit per lloar l'ambició d'aquest "TDA", ja que "la cultura no és ni de dreta ni d'esquerra", segons la seua apreciació, aprovada pel seu veí a la taula oficial, Jean-Paul Alduy. El president de l'aglomeració Perpinyà-Mediterrània, instigador del Teatre durant el seu últim mandat integral com a batlle de Perpinyà, entre 2011 i 2008, ha manifestat un entusiasme evident, insistint en l'encàrrec "geopolític" fet a Reixach:"volíem un teatre multicultural i transfronterer".

El programa de la temporada 2011-2012, que ha d'oferir tota l'envergadura al Teatre de l'Arxipèlag, inclou una obertura a través d'una "Cantata de l'Arxipèlag", els dies 10 i 12 d'octubre, amb una creació del compositor nord-català Daniel Tosi, i la participació del cantant Cali. La cantant francesa veterana Juliette Greco, el 14 d'octubre, la ballarina espanyola Maria Pagés el dia 25, i l'Orquestra del Capitol de Tolosa de Llenguadoc, el 28, formen els principals temps forts de l'arrencada. Entre els 54 espectacles proposats, la gran novetat serà l'arribada de l'òpera, en condicions òptimes a Perpinyà. Rigoletto, de Verdi, els 2 i 4 de desembre, o encara la molt clàssica Flauta màgica, de Mozart, han estat seleccionats. L'espai escènic, repartit en la sala "El granat", modulable de 400 a 1100 seients, i "El quadrat", amb 400 butaques, presentaran també personalitats de l'escena popular. El cantant Thomas Dutronc en serà el convidat el 15 de gener de 2012, mentre que el futbolista Eric Cantona participarà a un "Ubu encadenat", segons l'obra d'Alfred Jarry, els 3 i 4 de novembre de 2010. Un Tartuffe de Molière hi és esperat el 8 i 9 d'aquest mateix mes, mentre el cantant William Sheller hi actuarà el dia 17. La programació, que es podrà consultar en integritat enj els propers dies a la pàgina oficial del TDA, reservarà també una nit al Grupo Compay Segundo, el 8 de març de 2012, a la diva del gospel americana Liz Mac Comb, el 30 de març, i, el 2 de febrer, a un Hamlet, de Shakespeare, posat en escena pel francès David Bobee.

font: www.la-clau.net
Comments