Tecnologia‎ > ‎

Notícies Tecnologia

Steve Jobs presenta el nuevo iPad 2

2 de març 2011, 11:47 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 2 de març 2011, 11:50 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

SAN FRANCISCO.- Tras semanas de espera y rumores el CEO de Apple, Steve Jobs, presentó en San Francisco el iPad de segunda generación, con el que pretender competir con las decenas de tablets que se han estrenado estos últimos meses.
La primera novedad del evento, que se desarrolló en el Yerba Buena Center, fue la presencia de Steve Jobs en el escenario, ya que muchos sostenían que su delicado estado de salud no le permitiría estar en el evento.
Sobre las características del iPad, Jobs detalló que es dos veces más rápido que la versión anterior, posee un chip A5 de doble núcleo y tiene un diseño ultra delgado.

El equipo además se posee dos cámaras, las que permiten realizar videoconferencias con el servicio Face Time el cual ha tenido muy buena aceptación entre los usuarios de iPhone 4.

A pesar de las nuevas características de hardware, la duración de la batería del nuevo equipo es de 10 horas, la que es igual al iPad de primera generación.

También destacó que estará disponible en colores negro y blanco, desde el primer día de comercialización, que en Estados Unidos será en 11 de marzo. Sobre la llegada a Latinoamérica no se dieron fechas.

Otra de las novedades del iPad 2 es que traerá HDMI out, lo que facilitará la conexión del equipo a televisores LCD y reproducir imágenes en alta resolución.

Apple también confirmó que los valores se mantienen respecto a la versión anterior disponible. En Estados Unidos el precio base será de US$499 con los operadores AT&T y Verizon.

Asimismo el CEO de Apple presentó un nuevo accesorio para el iPad 2. Se trata de Smart Cover, una funda hecha de poliuretano que al posarse sobre el aparato hace que éste se apague automáticamente. En teoría lo que explicó Jobs es que ésta no es una funda, sino que un cobertor que funciona a través de imanes.

Smart Covers, según el presidente de Apple revolucionará el mercado de los accesorios que protegen los aparatos electrónicos, pues según él hasta ahora no existía nada similar. El particular cobertor para iPad 2, estará disponible en 10 colores y tendrá un valor de 39 dólares.

En la oportunidad también se anunció para el 11 de marzo el iOS 4.3, el cual entre sus novedades se encuentra la posibilidad para el iPhone 4 de compartir internet vía Wi-Fi.

La actualización del sistema operativo además permitirá compartir inalámbricamente todo el contenido de la librería de iTunes.

Las Fotos dentro de Facebook

22 de febr. 2011, 7:03 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 22 de febr. 2011, 7:07 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Cuando uno piensa en fotografía dentro de la web moderna suelen venir a la memoria grandes proyectos como flickr o picasa, con sus 5 mil millones y 7 mil millones de fotos respectivamente, pocas veces pensamos en los 60 mil millones de Facebook.

Cada mes hay más de 6 mil millones de fotos nuevas, suficiente para ocupar el espacio de flickr en todos sus años de historia. Claro que no podemos comparar la calidad de las imágenes de uno y otro proyecto, pero no dejan de ser números sorprendentes.

Por cierto, las mujeres suben dos veces más fotos que los hombres, y ambos sexos prefieren fotos en los que haya mujeres fotografiadas.

Estos y más datos son los que muestra la infografía que aquí os dejo, creada por pixable.com:

Després de Facebook, la xarxa Twitter tindrà versió catalana

20 de febr. 2011, 18:22 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 20 de febr. 2011, 18:25 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El servei de comunicació instantània Twitter, limitat a 140 signes per a garantir una eficàcia envejable, va inciar-se en anglès, abans d'incloure el japonès, i nombroses llengües europees. El català s'hi incorporarà aquesta primavera.
Després d'una llarga llista de mitjans, serveis comunitaris internacionals i altres dissenyadors de programaris o sistemes operatius informàtics, entre els quals Apple, Microsoft, Messenger, Facebook, YouTube, Google Yahoo! i altres, la xarxa Twitter adopta la llengua catalana. Aquest dimecres, el conseller delegat de la societat americana Twitter Inc, Dick Costolo, ha donat el vistiplau a un projecte d'adaptació del conjunt dels seus serveis en la llengua de Ramon Llull. L'anunci d'aquesta evolució s'ha produït de fet directament a través de la mateixa xarxa, en un missatge breu, especialitat de la casa Twitter, adreçat per l'interessat al periodista barceloní Albert Cuesta. Aquest va impulsar a finals de 2010 una campanya per a una versió de Twitter en català, argumentant sobre una generalització de l'ús d'aquesta xarxa a Catalunya i a l'exterior, i l'interès d'alinear-se sobre la tendència cap a la banalització de la llengua. Després d'aquest acord formal, el procediment següent consistirà a adaptar en català les indicacions necessàries per a l'ús del servei, a través del cap de productes de Twitter, Jinen Kamdar, que ha estat assabentat de la inclusió d'una nova llengua en el seu ventall mundial. La terminologia catalana serà escollida de manera col·laborativa, gràcies a la participació dels usuaris. Twitter, aparegut el 2006 al si de la start-up Obvious LLC, basada a San Francisco, va funcionar primer com a xarxa interna per als seus propis assalariats. Per assegurar el seu futur, aquest servei, que correspon a un Facebook per als qui tenen coses per dir, considera incorporar anuncis publicitaris en el seu sistema.

La noche temática: Seducir al consumidor - Neuromarketing

20 de febr. 2011, 18:04 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 20 de febr. 2011, 18:10 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Los estudios de mercado no garantizan el éxito de un producto, así que los vendedores buscan una solución en la neurociencia. Mediante el uso de técnicas como la resonancia magnética, tratan de identificar los anuncios y productos que nos seducen y nos desagradan. Pero estas aplicaciones de la neurociencia podrían ir contra las libertades personales ¿Es el neuromarketing una amenaza real de manipulación o es una forma más de venta?

Navegar per Internet sense pagar factures

4 de febr. 2011, 10:53 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 4 de febr. 2011, 11:12 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Voluntaris del projecte Guifi.net presenten al barri de Covadonga de Sabadell la xarxa, que ofereix serveis d'internet i transmissió de dades per ràdio entre usuaris i de franc
Internet és lliure i universal –bé, potser no en alguns estats regits per dictadures–, però a Catalunya ningú s'estalvia pagar una quota mensual que, per a la majoria de connexions, volta els 40 euros. Des de fa més d'una dècada, però, un conjunt d'usuaris rurals d'Osona van improvisar una xarxa de transmissió de dades per ràdio, fastiguejats que Telefónica i les altres operadores no trobessin rendible fer arribar les connexions d'alta capacitat a les seves explotacions ramaderes. La seva cooperació va fer possible que enllacessin una connexió d'alta capacitat a Gurb amb les diferents granges, punt a punt i triangulant el senyal de les antenes per salvar turons i zones d'ombra. Posteriorment, una altra empresa va aconseguir interconnectar les seves seus des de Manlleu. I al final un seguit d'usuaris particulars es van sumar a un projecte sense ànim de lucre que avui ja dóna servei a més de 20.000 persones i s'anomena Guifi.net.

Al Vallès Occidental, però, la iniciativa és molt més recent. Entre Sabadell i Terrassa, tot just superen la seixantena d'usuaris actius, això sí, amb voluntat de créixer perquè, com explicava un d'ells, Fernando Graells, “com més, millor, perquè cadascú pot aportar coneixements, suport voluntari als nous usuaris” o fins i tot desenvolupar programes i aplicacions. L'arribada de la xarxa a Sabadell, on hi ha una quarantena més d'usuaris potencials interessats, ha permès fer arribar la connexió a altres petites comunitats en desenvolupament a Ripollet i Les Planes.

I com funciona el sistema? Sense fils, a través de connexions d'alta capacitat enllaçades a distància amb repetidors. El senyal de Sabadell, per exemple, arriba des de Caldes de Montbui i Bigues i Riells fins a tres repetidors situats al barri de Covadonga –al campanar de l'església de Sant Salvador, que també dóna cobertura a una part de la Creu Alta–, al centre i a dalt d'un edifici del barri d'Espronceda. Graells explicava que qualsevol usuari que capti el senyal des de casa seva pot demanar, de franc, connectar-s'hi. L'única inversió necessària és l'adquisició d'una antena exterior amb un cost que, depenent de la proximitat del receptor, oscil·la entre els 40 i els 80 euros.

Ara bé, per tancar el cercle i estendre la xarxa a altres usuaris potencials, proposen que cada grup de nous internautes, progressivament, sufragui de manera voluntària la instal·lació dels repetidors principals, que ja costen a partir de 200 euros. El portaveu del col·lectiu a Sabadell, però, recorda que qualsevol família pot acabar pagant prop de 500 euros anuals a una operadora convencional per accedir a la xarxa. El servei de dades l'obtenen gràcies a la cessió, que fan alguns usuaris, ajuntaments i empreses, del seu excedent d'ample de banda contractat a operadores de pagament.

L'altre gran avantatge del sistema, a més del preu, és que la connexió de Guifi.net és d'alta capacitat, fins a 50 o 100 MB per segon en totes dues direccions, un fet que possibilita, per exemple, establir videoconferències d'alta qualitat, instal·lar aplicacions de teleassistència per a la gent gran o televigilància d'un o diversos espais des de casa. La Comisión Nacional del Mercado de Telecomunicaciones (CNMT) ja els reconeix com un operador més, i en algunes zones han emprès l'estesa de cable de fibra òptica.

font: Avui.cat

Píndoles Empresarials 2011

26 de gen. 2011, 7:52 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 7 de febr. 2011, 13:44 ]

Millora el teu negoci amb Google
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
Aquest matí hem celebrat la primera píndola empresarial de l'any a la Fundació Clerch i Nicolau dins la campanya de promoció econòmica de l'Ajuntament de Figueres amb un plé total d'assistents, al voltant de 35 empresaris i autònoms han millorat els seus coneixements i capacitats alhora de començar un projecte web o de promocionar correctement una web existent.

Sumari del curs
• El futur de Google: Publicitat, xarxes socials o facilitat per els usuaris?
• El futur del Social Media
• Protocol de treball 360º
• Estàs pensant en crear un lloc web?
• Creant la web perfecta: l'Optimitzador de llocs web de Google
• Linking per a principiants: Imprescindible per el teu bon posicionament web
• El contingut: Claus per a la teva bon posicionament Google


aqui et pots descarregar el tutorial en pdf que us he promés


properament compartiré altres continguts amb vosaltres. aqui vaig teniu l'enllaç de la meva googlesites sobre tècniques de posicionament web.
qualsevol dubte o necessitat que tingueu estic a la vostre disposició a: daniel@googlesites.esMés informació i inscripcions futures píndoles: 

CIE tel. 972 104 844 
Fundació Clerch i Nicolau tel. 972 503 952
David Carvajal

cada mes tens altres píndoles sobre xarxes socials, coaching, gestió de costos, publicitat, comunicació, pressupostos, comerç electrònic i relacions comercials entre altres

El Google Maps xinès s'inventa pobles a Catalunya

21 de gen. 2011, 19:14 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 21 de gen. 2011, 19:49 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El servei de cerca de mapes per Internet del Govern de la Xina no reflecteix la realitat de la toponímia catalana, però tampoc l'espanyola. A Catalunya s'inventa el nom d'algun poble, per exemple, el municpi UNK; com també canvia el nom del poble gallec Ferrol per 'Caudi Llo'.
Si un xinès vol buscar una carretera o on se situa un poble determinat, no ho buscarà a Google Maps, sinó que anirà a “Map World”, el servei de cerca de mapes a Internet del Govern xinès.

El que és més curiós és que “Map World” no seria un 100% fiable, ja que canvia el nom d'alguns municipis i se n'inventa d'altres.

Si bé és un error de grau mitjà que en lloc de Catalunya o Cataluña hi hagi escrit Cataluna, sí que és més greu que als voltants del municipi tarragoní d'Ascó aparegui el misteriós poble “UNK”. A més a més, “Map World” s'oblida que el País Basc és una comunitat autònoma i només marca la seva capital.

Altres municipis el nom dels quals apreix modificat als mapes són: Ovido, Oropaesa, Villanueva y Geltru o “Caudi Llo” en lloc de Ferrol, municipi gallec on va néixer Francisco Franco.

font: cronica.cat

Curs d'eines web de Google

23 d’oct. 2010, 6:22 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 1 de des. 2011, 4:54 per Daniel Franquesa Olivares ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

Llocs Web de Google és prou potent per a una intranet empresarial i prou senzill 
per a un lloc web familiar. El curs és pràctic i permetrà als assistents la creació
d’una pàgina web pròpia amb un sol clic, sense coneixements del llenguatge web 
HTML, amb un disseny personalitzable, configurada per accedir i compartir
informació, etc.
Dirigit a professionals i empresaris que vulguin esprémer les possibilitats de 
Google per posicionar la seva empresa de forma eficaç sense costos externs.
El docent és Daniel Franquesa, graduat en Arts Gràfiques i diplomat en disseny 
publicitari al IDEP.
Gerent de Webgrafic, ha estat ponent en agències internacionals com Publicis Berlín
o l’estudi Calamar i la Universitat d’Andorra per a clients com: Springer Verlag,
Schering AG, Kosmos, Radisson Hotels o Galerie Lafayette.
És guanyador dels premis E-Tech 2008 al millor projecte empresarial i la millor web
corporativa. Algunes referencies de pàgines googlesites aquí.

+infos:

1-8 of 8