Tecnologia‎ > ‎Notícies Tecnologia‎ > ‎

El Google Maps xinès s'inventa pobles a Catalunya

21 de gen. 2011, 19:14 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 21 de gen. 2011, 19:49 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
El servei de cerca de mapes per Internet del Govern de la Xina no reflecteix la realitat de la toponímia catalana, però tampoc l'espanyola. A Catalunya s'inventa el nom d'algun poble, per exemple, el municpi UNK; com també canvia el nom del poble gallec Ferrol per 'Caudi Llo'.
Si un xinès vol buscar una carretera o on se situa un poble determinat, no ho buscarà a Google Maps, sinó que anirà a “Map World”, el servei de cerca de mapes a Internet del Govern xinès.

El que és més curiós és que “Map World” no seria un 100% fiable, ja que canvia el nom d'alguns municipis i se n'inventa d'altres.

Si bé és un error de grau mitjà que en lloc de Catalunya o Cataluña hi hagi escrit Cataluna, sí que és més greu que als voltants del municipi tarragoní d'Ascó aparegui el misteriós poble “UNK”. A més a més, “Map World” s'oblida que el País Basc és una comunitat autònoma i només marca la seva capital.

Altres municipis el nom dels quals apreix modificat als mapes són: Ovido, Oropaesa, Villanueva y Geltru o “Caudi Llo” en lloc de Ferrol, municipi gallec on va néixer Francisco Franco.

font: cronica.cat
Comments