Turisme‎ > ‎

Notícies Turisme

El Tren Turístic Costa Brava ha fet un viatge pilot entre Figueres i Portbou

24 de nov. 2011, 3:20 publicada per Daniel Franquesa Olivares   [ actualitzat el 24 de nov. 2011, 3:23 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
tren turistic costa brava
Un tren de vapor per anar fent xino-xano de Figueres a Portbou.
El dissabte 12 de novembre un centenar de viatgers han pogut fer aquest trajecte que entrarà en servei el proper estiu. Un tren de vapor amb una màquina del segle passat vol potenciar el turisme.

"Terra de Genis" vol dinamitzar la comarca aprofitant la força de Ferran Adrià i Salvador Dalí

18 de gen. 2011, 6:44 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 18 de gen. 2011, 7:01 ]

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
"Road/Terra de Genis" és un projecte de dinamització turística a través d'un denominador comú, la gastronomia, aprofitant els equipaments urbanístics, el patrimoni monumental i els valors paisatgístics. Ferran Adrià hi dona suport i s'espera que s'hi involucri la Fundació Gala-Dalí.

L’Ajuntament de Roses i l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà impulsen el projecte "ROAD/Terra de Genis", una sèrie de rutes entre Roses i Figueres amb la gastronomia, la cultura i el paisatge com a grans protagonistes. La iniciativa es vol vincular també a personalitats destacades que han influït en la marca de l’Alt Empordà. La primera d’elles és Ferran Adrià, que ja apadrina el projecte, i ara es busca també la col·laboració del Museu Dalí. Els ajuntaments de Roses i Figueres han signat aquest matí el conveni de col·laboració per dur a terme les rutes.


La idea de "ROAD/Terra de Genis" va sorgir de l’Ajuntament de Roses. "Teníem clar que el turisme de sol i platja ja el tenim amortitzat, és un sector molt madur i de qualitat", ha explicat l’alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana, que ha remarcat que "ara el que busquem és desestacionalitzar el turisme i col·laborar amb la resta de la comarca, perquè hi ha moltes coses que valen la pena". A partir d’aquí es va gestar una iniciativa que preveu la creació d’una sèrie de rutes a partir de la ciutat amb la gastronomia, la cultura i el paisatge com a grans pilars.

El consistori rosinc, però, tenia clar que això no ho podia fer sol, i va buscar un company de viatge, l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà. De moment s’han dissenyat rutes basades en la gastronomia, el mar, l’enoturisme, l’art i la natura. Aquests itineraris, a més, es vincularan amb destacades personalitats que han marcat, i encara ho estant fent, la idiosincràsia de l’Empordà. De fet, Ferran Adrià ja ha confirmat que participa en el projecte, i ara es busca la implicació dels museus Dalí.

També Monturiol i Fages
Precisament avui s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Roses i el de Figueres per aquest projecte, i Casamitjana ha aprofitat per demanar aquesta ajuda al batlle de la capital, Santi Vila, que és també vicepresident de la Fundació Dalí i s’ha compromès a fer tot el possible perquè s’hi sumin. "Comencem amb Ferran Adrià i Salvador Dalí, però desprès es poden anar afegint noms i personatges com Narcís Monturiol o Carles Fages de Climent", ha dit l’alcaldessa de Roses.

El projecte ja està fet i ara només falta anar omplint de contingut les rutes que s’han començat a dissenyar. Casamitjana també ha assegurat que "s’hi poden anar incorporant també totes les rutes que ja hi ha en marxa o que s’estant treballant a la comarca, com la de Terra de Vents". "Es tracta de poder oferir a la gent paquets perquè passin dos, tres o quatre dies a Roses", ha conclòs.

Un milió de visitants
En aquest mateix sentit s’ha pronunciat Santi Vila, que ha recordat que un milió de persones visiten cada any el Museu Dalí i el que s’aconseguir és que "pernoctin a l’Empordà perquè necessiten més temps". Vila també ha recordat l’oportunitat que representa l’arribada del tren d’alta velocitat per Figueres i per tota la comarca, i ha animat a aprofitar patrimoni com el castell de Sant Ferran de la ciutat, per exemple.

Ryanair romandrà a l'aeroport de Girona com a mínim fins el 2016, amb 7,5 milions d'euros

26 de des. 2010, 15:52 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 26 de des. 2010, 15:55 ]

Passades les incerteses, l'operador de baix cost Ryanair perllongarà la presència a Girona, que li acaba de proposa 7,5 millions d'euros. La companyia completarà l'oferta amb destinacions múltiples fins Suècia, Noruega, Croàcia i Alemanya, i engega una campanya de promoció d'1 milió de billets de 6 euros.
Arriscant-se a quedar-se atrapat en una addicció a Ryanair, el consorci AGi, format per la Cambra de Comerç de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, té previst perllongar el seu contracte amb la companyia de baix cost irlandesa. L'operador , que quedarà present fins l'any 2016 a la pista de Girona-Vilobí Onyar, està a punt de comprometre's a mantenir el volum actual de 4 milions de passatgers anuals, des de la principal plataforma aeroportuària del Nord de Catalunya. Per garantir aquest nivell, Ryanair es comprometrà a oferir 63 destinacions, recolzant en en sentint invers en l'atractiu de la Costa Brava. Entre les noves ofertes, l'estiu 2011 apareixeran Cochstedt, a Alemanya, i Skelleftea i Karlstad, a Suècia, Kristiansand, a Noruega, Plovdiv, a Bulgària, Rzeszow i Szczecin, a Polònia, Tallinn, a Estònia, i l'aeroport croat de Zadar. El transportista tindrà així 10 avions amb base permanent a Girona, a l'estiu, i 6 avions durant l'hivern. Tot i això, aquesta pròrroga i el desenvolupament que l'acompanyarà no són pas de franc, ja que l'AGi posa entregarà directament 7,5 milions d'euros a Ryanair. La firma d'aquest perllongament de contracte es desenvoluparà aquest dilluns.

Aquesta informació, que pot allunyar dubtes sobre el futur de Ryanair a Girona, tranquil·litza el president de l'AGi, Manel Nadal, que ja s'ha compromès a engegar operacions de màrqueting generalitzat sobre aquesta oferta a les comarques de Girona. Pel seu costat, el president de laCambra de Comerç de Girona, Domènec Espadaler, va destacar dimecres que els preus ja baixos de Ryanair estan a punt de baixar més encara, ja que l'autoritat aeroportuària espanyola Aena acaba de reduir les taxes relatives a l'ús de les instal·lacions de tot l'Estat espanyol. A tall de prova de les bones intencions tarifàries, en vigílies de Nadal, l'operador celebra 5 anys de presència a Girona llançant la promoció d'1 milió de bitllets de 6 euros, que abasten una sèrie llarga de destinacions europees, des de Girona.

El tramvia de la Costa Brava esperant un estudi de viabilitat

26 d’oct. 2010, 15:15 publicada per Alt Empordà

El pla per totes les infraestructures previstes a les comarques de Girona fins el 2026 és de 7.600 milions d’euros
La majoria són per a la millora i ampliació de la xarxa ferroviària, la meitat per les estacions del TAV de Girona i Figueres i l’altra per l’Eix Transversal ferroviari de Girona a Manresa
Dins d’aquest estudi amb imports encara no hi figura el tramvia de la Costa Brava però hi està previst per abans del 2026

També es preveu acabar l’anella de les Gavarres en les dues bandesLa inversió en infraestructures a les comarques gironines supera els 7.600 milions d’euros. Aquest és el resultat de sumar tota l’obra pública que està planificada fins al 2026 en els diversos documents que ha elaborat el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i que s’han resumit en el llibre Pla general d’infraestructures i serveis de la mobilitat de Catalunya. El llibre, segons explica el conseller Joaquim Nadal en la presentació, “és la síntesi i la culminació de dues legislatures de treballs de planificació del govern”, i el defineix com “el full de ruta, la guia bàsica que ens ha de permetre construir els fonaments del futur i fer possibles noves expectatives de creixement”, malgrat reconèixer les dificultats que representa la crisi econòmica.
Dels 7.600 milions d’euros totals, s’hi inclouen els projectes que depenen de l’Estat i els que haurà d’executar la Generalitat, tant els que estan en marxa com els de futur. La majoria són per a la millora i ampliació de la xarxa ferroviària, que seria aproximadament d’uns 4.800 milions. Dels quals 2.000 són per a la construcció de la línia del TAV i les estacions de Girona i Figueres, i 2.300 per a l’eix transversal ferroviari entre Manresa i Girona. La resta es reparteix en el perllongament de Rodalies fins a Lloret, el desdoblament de Vic-Ripoll, el ramal de mercaderies per Salt i el tren tramvia entre l’aeroport, Girona i Flaçà. També hi ha el tramvia fins a la Costa Brava, però no té cap assignació pressupostària, perquè primer cal un estudi de viabilitat.

En carreteres, dels 2.800 milions destaquen els 400 per desdoblar l’eix transversal de Vic a Caldes, 420 per l’N-II de Maçanet a la Jonquera, els 350 que Acesa inverteix en el tercer carril de Girona, els 300 per desdoblar per totes dues bandes l’anella de les Gavarres o 170 per al túnel de Toses, entre d’altres.

El llibre fa referència a la dificultat de finançar totes aquestes obres, i per això proposa diferents mètodes, com ara el finançament estrictament públic o la col·laboració entre l’administració i entitats privades. +INFO

La Costa Brava en braille

26 d’oct. 2010, 15:07 publicada per Alt Empordà

El Patronat de Turisme Costa Brava i ONCE Catalunya editen la primera guia turística de tot Catalunya per a cecs
ACN / emporda.info Les persones amb discapacitats ja tenen a la seva disposició una guia turística sobre la Costa Brava. La guia s'ha editat en dues parts, una de les quals està en braille. 

L'objectiu és apropar a les persones amb discapacitats a gaudir de l'entorn. A l'interior es poden trobar allotjaments, museus i activitats accessibles a les persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitats sensorials o cognitives. A més d'informació sobre els recursos naturals, patrimonials i turístics de la zona costera de les comarques gironines. En un primer moment s'han editat uns cent exemplars gratuïts de consulta que es troben en els establiments adaptats, o bé al web de l'ONCE.

En el marc de la commemoració del Centenari de la Costa Brava, el Patronat de Turisme Costa Brava i ONCE Catalunya han elaborat una guia turística que té com a objectiu posar a l'abast de tothom els atractius de les comarques gironines.

La guia conté informació general dels recursos naturals, patrimonials i turístics del litoral de les comarques gironines. A més, les persones amb discapacitats hi poden trobar informació sobre 233 allotjaments, dinou museus, onze empreses de turisme actiu, quaranta platges i cinquanta oficines de turisme. Tots els establiments, adaptats a persones amb alguna discapacitat.

Tot el contingut té per objectiu explicar als visitants els llocs i establiments que disposen d'infraestructures adaptades a tot tipus de discapacitats. A la guia s'hi pot trobar informació detallada sobre activitats turístiques accessibles com vela adaptada, submarinisme amb cadira amfíbia o cicloturisme amb bicicleta adaptada.

També es remarca els espais naturals on els visitants amb mobilitat reduïda o discapacitats sensorials o cognitives poden accedir d'una manera molt fàcil. Un d'aquests llocs és el Parc dels Aiguamolls de l'Empordà on disposen d'un recorregut adaptat.

En total s'ha editat uns cent exemplars que el Patronat ha distribuït pels establiments i locals adequats per aquest tipus de persones. L'accés a les guies és gratuït i només es pot consultar perquè no hi ha exemplars a la venda. D'altra banda, tots els afiliats a l'ONCE poden trobar-la a través de la web.

La delegada territorial de l'ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, ha afirmat que si es vol un turisme de qualitat s'ha de tenir un 'turisme accessible' i, per tant, s'han de tenir els espais i els entorns adaptats. Palahí ha afegit que s'ha d'apostar per aquest tipus de turisme ja que els fa 'més autònoms i menys dependents'.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, ha explicat que aquesta guia fa de la Costa Brava un destí de qualitat i que volen 'fidelitzar' aquesta zona com una 'destinació madura que s'adapta a totes les circumstàncies i que arriba al màxim de públic'.

Els vols a l'aeroport Girona cauran un 30% a l'hivern per l'obertura de rutes de Ryanair a Barcelona

26 d’oct. 2010, 15:03 publicada per Alt Empordà


El director de l'aeroport de Girona, Lluís Sala, ha dit que la freqüència de vols baixarà un 30% aquest hivern respecte a la programació de l'any passat passat per l'obertura de rutes de Ryanair a Barcelona. Aena, però, confia que la davallada s'estabilitzi de cara a l'estiu amb la rebaixa de taxes que farà que operar a Girona sigui un 27% més barat que a la capital catalana.

1-6 of 6