Turisme‎ > ‎Notícies Turisme‎ > ‎

"Terra de Genis" vol dinamitzar la comarca aprofitant la força de Ferran Adrià i Salvador Dalí

18 de gen. 2011, 6:44 publicada per Alt Empordà   [ actualitzat el 18 de gen. 2011, 7:01 ]
No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat
"Road/Terra de Genis" és un projecte de dinamització turística a través d'un denominador comú, la gastronomia, aprofitant els equipaments urbanístics, el patrimoni monumental i els valors paisatgístics. Ferran Adrià hi dona suport i s'espera que s'hi involucri la Fundació Gala-Dalí.

L’Ajuntament de Roses i l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà impulsen el projecte "ROAD/Terra de Genis", una sèrie de rutes entre Roses i Figueres amb la gastronomia, la cultura i el paisatge com a grans protagonistes. La iniciativa es vol vincular també a personalitats destacades que han influït en la marca de l’Alt Empordà. La primera d’elles és Ferran Adrià, que ja apadrina el projecte, i ara es busca també la col·laboració del Museu Dalí. Els ajuntaments de Roses i Figueres han signat aquest matí el conveni de col·laboració per dur a terme les rutes.


La idea de "ROAD/Terra de Genis" va sorgir de l’Ajuntament de Roses. "Teníem clar que el turisme de sol i platja ja el tenim amortitzat, és un sector molt madur i de qualitat", ha explicat l’alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana, que ha remarcat que "ara el que busquem és desestacionalitzar el turisme i col·laborar amb la resta de la comarca, perquè hi ha moltes coses que valen la pena". A partir d’aquí es va gestar una iniciativa que preveu la creació d’una sèrie de rutes a partir de la ciutat amb la gastronomia, la cultura i el paisatge com a grans pilars.

El consistori rosinc, però, tenia clar que això no ho podia fer sol, i va buscar un company de viatge, l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà. De moment s’han dissenyat rutes basades en la gastronomia, el mar, l’enoturisme, l’art i la natura. Aquests itineraris, a més, es vincularan amb destacades personalitats que han marcat, i encara ho estant fent, la idiosincràsia de l’Empordà. De fet, Ferran Adrià ja ha confirmat que participa en el projecte, i ara es busca la implicació dels museus Dalí.

També Monturiol i Fages
Precisament avui s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Roses i el de Figueres per aquest projecte, i Casamitjana ha aprofitat per demanar aquesta ajuda al batlle de la capital, Santi Vila, que és també vicepresident de la Fundació Dalí i s’ha compromès a fer tot el possible perquè s’hi sumin. "Comencem amb Ferran Adrià i Salvador Dalí, però desprès es poden anar afegint noms i personatges com Narcís Monturiol o Carles Fages de Climent", ha dit l’alcaldessa de Roses.

El projecte ja està fet i ara només falta anar omplint de contingut les rutes que s’han començat a dissenyar. Casamitjana també ha assegurat que "s’hi poden anar incorporant també totes les rutes que ja hi ha en marxa o que s’estant treballant a la comarca, com la de Terra de Vents". "Es tracta de poder oferir a la gent paquets perquè passin dos, tres o quatre dies a Roses", ha conclòs.

Un milió de visitants
En aquest mateix sentit s’ha pronunciat Santi Vila, que ha recordat que un milió de persones visiten cada any el Museu Dalí i el que s’aconseguir és que "pernoctin a l’Empordà perquè necessiten més temps". Vila també ha recordat l’oportunitat que representa l’arribada del tren d’alta velocitat per Figueres i per tota la comarca, i ha animat a aprofitar patrimoni com el castell de Sant Ferran de la ciutat, per exemple.

Comments