Turisme‎ > ‎Poblacions‎ > ‎

Cadaqués

No s'ha pogut trobar l'URL del gadget especificat

Oficina: Oficina Municipal de Turisme

Direccion: Des Cotxe, 2a

Telefono: 972 25 83 15

Email: info@cadaques.org

Farmàcies de guàrdia

Geografia

És el poble més oriental de Catalunya i de la Península Ibèrica. El terme municipal ocupa la major part de la costa de llevant de la península del cap de Creus. Aïllat per les muntanyes del Pení de la resta de l'Alt Empordà, Cadaqués va viure de cara al mar i pràcticament separat, per terra, de la resta de la comarca, fins a les acaballes del segle XIX.

Economia

Les activitats de subsistència van ser principalment la pesca i la vinya. Aquesta última va enriquir la comarca al segle XVIII, però també la va arruïnar quan va arribar la plaga de la fil·loxera a començaments del segle XIX. Aquest fet va impulsar de manera notòria la migració cap a Amèrica. Això no obstant, l'aïllament del poble es va convertir també en un factor de prosperitat: a l'inici del segle XX van començar a arribar-hi turistes que es van anar disseminant entre les diferents zones de més fàcil accés. Mentrestant, n'ignoraven els paratges més recòndits i, com a conseqüència, en conservaven la virginitat urbanística.

Cultura

El poble, situat a la badia del mateix nom, és presidit per l'església de Santa Maria, que conté un notable retaule barroc. Quan va tornar deNova YorkSalvador Dalí es va instal·lar a Portlligat, un port natural del municipi. Dalí havia pensat situar el seu museu principal a Cadaqués en comptes de Figueres, on és actualment. La seva presència va fer que hi arribessin personatges tan destacats com García LorcaPicasso oWalt Disney. Molts altres artistes s'han vist seduïts per la plasticitat de cases blanques al voltant de l'església de Santa Maria: Eliseu Meifrèn,Albert Ràfols-CasamadaRoca-SastreÀngel Planells (fill de Cadaqués), TharratsEduard Arranz BravoNorman FosterRamon Aguilar Moré,Marc AleuJordi Curós, Benguel, Rafael BartolozziShigeyoshi KoyamaRamon MoscardóJosep MoscardóFrancesc TodóMaria Girona,Isabel GarrigaJosep RoviraAntoni PitxotMaurice Boitel i molts altres, així com persones vinculades al món de les arts, com Lanfranco Bombelli.

Comments